ХОРОСКОП КРАЈНИЧКИ

Пишува: Илија Бошков – Крајнички

Македонија пред политичка бура, владината коолиција се распаѓа (натална карта(!? Дали Ковачевски го издрибла ДУИ?!

ХОРОСКОП КРАЈНИЧКИ

Пишува: Илија Бошков – Крајнички

Распоредот на планетите зборува дека Маекедонија влегува во политичка бура, особено по не донесувањњето на законот за амнестија, за кој против донесувањето гласаа пратениците на СДСМ и на ВМРО ДПМНЕ, што зборува дека СДСМ или премиерот Димитар Ковачевски го издрибла ДУИ, поточно Али Ахмети.

              Тука не треба да се заборави дека за спречување на донесување на ззаконот ВМРО ДПМНЕ најави над 5000 амандмани.

              Законот за амнестија беше неопходен за ДУИ за престојните избори. Одењето по редовна постапка што се најувува нема ништо да смени, истиот ќе биде влокиран со амандмани. Ова ќе ја разниша владината коолиција. Распоредот на планетите дава можност од распад на коолицијата и распишување на нови избори, предвремени.

              Во моментот СДСМ да се спаси ќе се огради од ДУИ, особено по многуте афери во здравството: како со онкологија, дијабитичарите… – кои ги водат кадри од албанскиот блок.

              Ако се чека редовниот рок за избори СДСМ ќе се расцепка, нее исклучено и распаѓање, особено по формираето на партијата на Максим Димитриевски – под закрила на Бранко Црвенковски.

              Сето ова зборува дека СДСМ може ДУИ да го пушти низ вода, сета вина за неуспешното владеење и многуте афери да ги префрли на ДУИ и албанските министри во владата.

              Како што рекоов, на оваа укажува и распоредот на планетите. Од овие причини со текстот ја постирам наталната карта на Македонија со моментлните транзите. Но, нема да ја толкувам целосно, само ќе напоменам на што ги темелам моите анализи.

              Неизгласувањето на законот за амнестија денес не е случаен, кога ќе се погледнње наталната карта на Македонија со моенталните транзити.

Кога ќе се погледне седмата куќа која ја преставува правото, јавноста во мунданата (светска или политичка аастрологија), во моментот низ неа транзиртира Сонцето (што гоп реставува премирот и владата) а ретроградно (неповолно) се движи Марс (воинствена планета, која предизвикува и атентати) од 31 октомври. Во моментот почнаа овие две планети да градат и коњукција (аспект, агол меѓу две планети до 7 степени).

Ова зборува дека премиерот Димитар Ковачевски треба да обрне внимание на безбедноста, постои опасност од негова ликвидација. Но, тука се потавува прашање дали сама негова или на на неговиот ментор Зоран Заев – кој ги влече конците од сенка, премиерот Ковачевски му е само куклена фигура. Не е исклучено негласањето на законот за амнестија да била и на менторот на премиерот Зоран Заев?

Тука треба да се напомене дека Марс е воинствена планета а низ 7-та куќа која осзначува освен правни работи и јавност е куќа и на партнерства и коолиции.

Марс низ 7-та куќа ретроградно ќе се движи до 13 јануари 2024 година, а тоа може да донесе и многу протести, раскини на партнерства или коолиции.

Во исто време Јупитер (кој преставува сртранци или личности од друга религија, се движи ретроградно (неповолно) низ првата куќа (самата личност – државата). Ретроградно ЈУпитер ќе се движи до 30 декември, значи до крајот на годината.

Во исто време Сатурн тргнува директно низ 12-та куќа (таинствени непријатели, завршна куќа), а Сатурн ја преставува врховна власт. Во исто време е во аспект со наталниот Сатурн од 11-та куќа (политички организации, партии) кој е натално ретрограден (неповолен).

Од втората половина на ноември Сонцето (кое го преставува премиерот и владата) ќе почне да транзитира низ 8-ма куќа (смрт, блокади, пречки).

Мислам дека доволно беше моја анализа и толување на говорот на планетите

Повеќе нема да анализирам или толкувам распоредот на планетите, тоа ќе го оставам на партијските и владините астролози и аналитичари.

Не е коректно да ги оставам без леб…  

Споделете
fb-share-icon
Tweet 20