ХОРОСКОП КРАЈНИЧКИ

Пишува и видео анализа: Илија Бошков – Крајнички

Анализата се потврдува (видео): „Села е тројанскиот коњ во ДУИ“!? Во моментот е џокерот на коолиците „ВРЕДИ“ и „ВМРО ДПМНЕ“!?…

ХОРОСКОП КРАЈНИЧКИ

Пишува и видео анализа: Илија Бошков – Крајнички

Во мојата видео анализа во март „Дали е Селае тројанскиот коњ во ДУИ“, јасно укажав на одличната игра на Села и Таравари, јадица која ДУИ лесно ја голтна.

            Факт е дека во видео анализата реков дека албанската опозиција и Таравари како претседателски кандидат ќе имат повеќе гласови од Османи и ДУИ. Многу од вас ќе кажат дека погрешив во анализата!

ЗОШТО мислите дека згрешив во анализата?

Колицијата на ДУИ беше составена и од неалбански партии, со нив беа биошњаците, ромите, турците..

            На претседателските избори имаше разлика помеѓу Османи и Таравари, во корист на Османи, но дали тоа беа гласовите на коолицинските партнери!?

            Ако еја погледнете колицијата во ДУИ дали дестина пратеници се албанци, членови на ДУИ.

            Со прегласувањеето во 5 и 6 единица опзицијската албанска опозиција ТРЕВИ, може да му превземе пратеници на ДУИ, благодарение на високота победа на ВМРО ДПМНЕ – а истите трееба да составуваат влада со ВМРО ДПМНЕ.

            Во моите анализи пред изборите јасно укажав ВМРО ДПМНЕ за да состави влада и да не биде уценуван треба да има најмалку 61 пратеник.

Лидерот на ВМРО ДП-МНЕ Христијан Мицковски даде изјава дека коолицијата на ВМРО ДПМНЕ обезбедила 61 пратеник, дека чекаат со прогласувањето најмалку уште еден прартеник, особено од изборна единица 5.

            Не би ме изненадило зголемувањњето на ВМРО ДПМНЕ и ВРЕДИ со нови пратеници, бидејки и балканскиот менталитет е да се приклучуваат кон победниците – никој не сака да е во таборот на губитниците.

            ВИ ПРЕПОРАЧУВАМ ВНИМАТЕЛНО ДА ЈА ПОГЛЕДНЕТЕ МОЈАТА АНАЛИЗА ОД МАРТ „Дали Села е тројанскиот коњ во ДУИ“

Споделете
fb-share-icon
Tweet 20