ДА ЛИ ДИМИТРОВ ГО НАМЕСТИ ЗАЕВ?!

 

Пишува: Илија Бошков – Крајнички

 

Драги пријатели, гледам многу коментари на „аналтичари“, кои само ги прераскажуваат информациите, за кои во соседна Република Србија има добра поговорка, во која нашите „аналтичари“ можат се постоветат – поговорката е “РАДИО МИЛЕВА“! Но, пред да го образложам насловот на текстот „ДА ЛИ ДИМИТРОВ ГО НАМЕСТИ ЗАЕВ?!“, како новинар аналитичар (со диплома од Југословенскиот Институт за Новинарство од 1986 година – на кого во дипломата го има предметот НОВИНАРСКА АНАЛИТИКА) нема со моја анализа да започнам од кровот, од договорот склучен со Грција за промена на уставното, но и вековното име, библијското има на нашиот народ Македонски.

Како што реков ќе почнам од корените, кога премирот г-дин Зоран Заев првпат беше наместен! Заслепен за власт, прво замина во Швајцарија, во Берн кај албанската дијасопра, но пред тоа превземајќи обврска од „СТРАТЕШКИОТ ПАРТНЕР САД“ за распарчување на Македонија. Добро е познато, дека нашите сограѓани албанци (ме чуди како никој нивен аналитичар до сега не забележал – ако имат аналичари?) дека албанците се само маша, а на крајот ќе излезат колетерална штета на САД. Самиот факт, дека премиерите на Албанија, како и актуелниот премиер Еди Рама не се албанци (со влашко потекло е, исто како Пандари Мајко, фатос Нано…). Не знам колку ви е познато, албанците се делат на Тоски и Геги! Тоските се католици, поточно над 70 роценти власи, а тоските владеат со Албанија и албанците. Албанските аналитичари, ако воопшто имат аналитичар, би се запрашал зошто Албанија е примена само во НАТО, но не и во ЕУ. Во НАТО е примена како колетерална штета или маша, за да се блокираат три проекти: Рускиот гасовод, Кинеската пруга „патот на свилата и кинескиот проект „Вардарска долина“! Не треба да заборават, дека се опкружени со православни земји, а во посед имаат нивни територии, а зад православните земји стои најголемата светска воена сила Русија, особено со нејзиното воено партнерство со Кина! Но, да се вратам на првата местенка на г-дин Зоран Заев! Првата местенка беше со самото прифаќање на „ТИРАНСКАТА ПЛАТФОРМА“! Тука ВМРО ДПМНЕ И ДУИ го лизнаа, договорена коолициона влада малцинска, не ја склучија во последен момент, знаеќи дека ќе има краток век. Ви препорачувам да го погледнете моето интервију на „НАША ТВ“, новогодишно 2016-2017 година, каде јасно кажав кој и да формира влада ќе биде неодржлива влада, дека се е во рацете на председателот на Република Македонија г-дин Ѓоре Иванов. Факт е, дека во моето интервију, кажав дека предеседателот г-дин Ѓоре Иванов до сега игра улогата „параден коњ“. Но, тоа беше упатена како навреда, туку укажување, дека треба да биде буден, со завршување на изборите судбината на Македонија е во негови раце. По пат ги знаев неговите определби и потези кои ќе ги повлекува. Секој што знаее што е зборот аналитика, веднаш ќе забележи дека политичката криза во Македонија започна со учеството на председателот г-дин Ѓоре Иванов на парадата во Москва, по повод победата над фашизмот, како и поради одбивањето на владата на чело со поранешниот председател на ВМРО ДПМНЕ г-дин Никола Груевски, да и воведат санкции на Русија. САД за таа цел мораа да најдат личност, која подоцна ќе биде само колетерална штета „за една употреба“! За такви личности се бираат личности кои подложни прво на мито, но најважно е да не се дел од мнозинскиот народ или мнозинската вера во земјата. Како што е познато г-дин Зоран Заев не по националност македонец, има мешавина на влашко – албанско потекло, а некои извори зборат дека е евангалист по вера. Како за пример, дека бираат такви личности „за една употреба“ по што ги ликвидираат, бидејќи не оставаат сведоци „мртва уста не зборуваат“, ќе ги посочам покојниот председател на Македонија Борис Трајковски, кој беше протентестански свештеник, донесен да го донесе рамковниот договор, како врховен командант да не реагира, да не превземе потребните активноти, во вистинското време. Покрај завршената работа, „работодавците“ го ликвидираа ЅВРСКИ! Моите анализи, а и истрагата укажува, дека кога авинот е погоден и срушен, преседателот го преживеал падот. Потоа од НАТО трупите е горен жив, со поголем оган, отколку што се горат умрените кои имаат желба да бидат кремирани. Изворите зборат, дека е горен со над 1.700 степени, а мртовците во крематоријум ги согоруваат од околу 1.400 степени. Големо прашање да ли е неговата пепел во сандукот или е полн со додаток на песок или друг материјал, пепел! Вториот пример е покојниот премиер на соседна Република Србија Џинѓиќ, кој беше со влашко потеко, а го предводеше 5-то октомврискиот преврат во Србија, за соборување на покојниот поранешен преседател Слободан Милошевиќ, Кој по собрувањето го испрати во Хаг, со што ја заврши задачата – по која беше ликвидиран од „работодавците! Како што спомнав, првата местенка беше со не формирањето на влада на ВМРО ДПМНЕ и ДУИ, знаеќи дека нелегално избраниот премиер г-дин Зоран Заев, веднаш ќе ја „голтне јадицата“! Како што реков во интервијуто „СЕ Е ВО РАЦЕТЕ НА ПРЕДСЕДАТЕЛОТ“ тоа се и случи. Поновата Македонска Историја, мислам од осомостојувањето,од 1991 прва никој од председателите на писмено да барал писмени гаранции од манадатарот. Гаранциите беа за зачувување на интигритетот и унитарноста на Македонија, дека нема да се спроведе „Тиранската или платформата на председателот на Албанија г-дин Еди Рама“. Примерот кој во последните изјави кажа „ќе бидам премиер на Северна македонија – премногу трагикомично“, веднаш ги прекрши писмените гаранции. За да му опстане коолиција со повеќе албански парти го донесе законот за двојазичност, со што го прекрши уставот, за кој може да се добие висока затворска казна. Моето превидување „СЕ Е ВО РАЦЕТЕ НА ПРЕДСЕДАТЕЛОТ“ веднаш почнаа да се остваруваат – стави вето на законот за двојазичност, го искористи „џепното вето“ со што законот не може да се објави во службен весник и стапи на сила. Истиот закон новиот председател, што ќедојде по него, не ќе може да го потпише – што зборува дека ќе треба изготвување на друг закон. Не знам, со кој ум и кој советник, го советуваше премиерот г-дин Зоран Заев да го земе г-дин Никола Димитров за министер за надворешни работи, кој е од рдовите на ВМРО ДПМНе, имајќи ја добрата поранешна министерка за надворешни работи г-ѓа Митрева, која и сама го критикуваше договорот со Грција, како и предходниот склучен со Бугарија. Првото местење, јас како оновинар аналтичар го сметам за местење од страна на г-дин Никола Димтров склучување на договор за добросесто со соседна Република Бугарија. Нашиот устав во тој поглед е многу јасен, такви договори може да склучува само председателот или ако ја овласти владата или премиерот. Со потписот на тој догвор премиерот г-дин Зоран Заев, највероватно (ако до тогаш не го ликвидираат работовците) ќе се најде пред судските органи, каде може да добие висока затворска казна! Многу непромислена изјава даде премерот г-дин Зоран Заев, ако договорот не го парафира или потпише преседателот „ке побара импичмент за председателот“ – за тоа требат најмалку 81 пратеник, повеќе од трагикомично! По ова закана премиерот г-дин Зоран Заев, веднаш доби одговор од председателот г-дин Ѓоре Иванов, повикувајќи го веднаш да покрене импичмент, со двотретинското мнозинство кое му е потребно за да го спроведе договорот, да го смени уставот, пред се преамбулата на уставот! Се плашам, дека премиерот е со слабо памтење „заборавил на неговите писмени гаранции“. Предсердателот јасно кажа дека нема да го потпише, тоа значи дека повторно ќе го употреби „џепното вето“. Но, што е попасно за премиерот г-дин Зоран Заев? Председателот може да го извести советот за безбедност, како и самиот преговарач г-дин Нимиц – дека договорат е неуатвен, потпишан од личности и влада која нема уставни надлежности тоа да го направи. Г-дин Бејли, амбасадорот на САД, предизвика распуштање на ДИК, за да ги спречи предвремени збори, а за да се распиише реферндум потребно избор на нов ДИК, за кој ВМРО ДПМНЕ се изјасни дека нема да учествува, во формираето на ДИК за таква употреба, еинствено за предвремени парламетарни избори. Како што реков премиерот од страв, овојпат не стави свој потпис на договорот со Грција, потписите ги ставија министрите за надворешни работи, двата „тројански коњи“ во своите влади. Добро е познато, дека по потпишувањето на договорот, министерот за надворешни работи на соседна Република Грција, веднаш замина за Москва, да му поднесе извештај на председателот на Руската Федерација г-дин Владимир Путин – дека е наседнат премиерот на (не знам на Северна или само Република Македонија) г-дин Зоран Заев. Веднаш се огласија „по првичнотото радување“ од Еу, кој кажаа дека и побатаму ќе не ословуваат како ПЈРМ. Од САД исто така дојдоа критики, укажувајќи дека таков договор е неспроведлив и неодржлив. Договорот може само да предизвика граѓанска војна, на која фитилот го запали премиерот г-дин Зоран Заев. Во наталната карта на премиерот г-дин Зоран Заев, која неколку пати ја постирав, без разлика што не му го знам часот на раѓање, работена по ариес систем, кога не знае часот, се глеат само аспектите. Во неговата натална карта, коњукција на наталното Сонце (самата личност) кое е еден степен зад Марс (воинствена планета, плената која предивикува насилна смрт) се во коњукција со наталниот Сатурн (во астрологијата пророден владетел на десетта куќа – кариера врв на животот), а тоа, кој малку ја разбора астрологијата, ќе забележи доаѓање до високи позиции насилно, неприродно, како и насилно заминување од истата. Тука треба да се напомене, дека Марс (воинствена планета) секоја втора година е ретрограден, годинава е од 27 јуни до 28 август. Само за потсетување: ретрограден беше 1995 кога се случи атентатот на покојниот председател Киро Глигоров, кој го предвидов 6 месеци порано, во број 37 на списанието „Македонско Сонце“ излезенона 03. 03 1995 година, а атентот се случи на 03. 10. 1995 година. Марс бепе ретрограден кога се бомбардираше СР ЈУгославија, поточно Србија во 1999 година, кога беше војниот конфлик 2001 година (двете работи ги имам предвидено во моето списание „хороскоп“! Исто така беше ретрограден кога се срушија кулите близначки во САД, по што САД презема воини акци во арапскиот свет… Моменталниот распоред на планетите на Република Македонија, во која е многу лесно да се предвидат многу работи, бидејќи се знае часот на создавање или осомостојување – тоа е 8 септември 1991, во 20 часот, кога завршуи рефернедумот, кога се пресече врпцата со Југославија. Како што реков, наталната карта на Македонија, со моменталните транзити зборуваат за неубави работи, каде може да има многу жртви – меѓу првите и самиот премиер. Но, се надеевам дека во моментот лошо го читам говорот на планетите.

На крајот, само се прашувам, по чиј налог, (немам докази за тоа, но кмоите анали ми дават за право да го искажм моето мислење) министерот за надворешни работи г-дин Никола Диимитров го натера премиерот г-дин Зоран Заев да си даде автогол!    

Споделете
Tweet 20