Кина се подготвува за војна со САД! Србија (видео) потполно ја стави во скут „со кредитите“.

ХОРОСКОП КРАЈНИЧКИ

Пишува: Илија Бошков – Крајнички

Како новинар аналитичар, соогледувајќи ја глоболната сцена, доаѓам до заклучок Кина започна економска но и билошка војна со светот.

           Деновиве предсдателот на Кина Си џи Пинг на војската и препорача да бидат подготвени за војна.

           Во исто време во Германија се одржуват вежби во случај на нуклеарна војна.

           Мора да признам дека во почетокот председателот на САД Доналд Трамп не го сфаќав сериозно кога велеше:

           „Кина стои позади корона вирусот“!

           Факт е дека во Вухан длабоката држава, на чело со Бил Гејтс има лабораторија за хемијски биолошки истражувања.

           Сето се случуваше со амин на кинеската влада!

           Кога ќе го погледнете сајтот на светската здраствена организација ќе останете без текст.

           Македонија која има нешто над 2-ва милиони жители вчера имаше над 400 заболени и 9 починати од корона вирусот.

           Кина каде е создаден вирусот, поточно кажано билошкото оружје (со вметнати неколку вируси, меѓу кои и на ХИВ) „Корона вирус“ вчера имаше само 20 заболени, денес само 11 личности, на 1,3 милијарди жители.

           Како аналитичар забележав од појава на корона вирусот средбите помеѓу председателот на Кина Си Џи Пинг и председателот на Руската Федерација Владимир Путин се проретчија, скоро да ги нема, а месечно по неколку пати се среќаваа или слушаа.

           По појава на „корона вирусот“ Руската Федрерација за затвори границата со Кина, особено за влез на кинески граѓани воведе строги мерки.            Голема опасност доаѓа и од економска гледна точка од Кина, особено од „нивното безревно кредитирањее“.

Кина дава крдити без тендери, но позади тие кредити стојат нивните фирми како изведувачи на работите за замените кредити.

           За пример може да се земе и автопат што го градат во Македонија, кој доживеа неколку анекси на догиовори.

           Тука треба да се обрне големо внимание, позади овие кредити што Кина ги дава, стојат хипотеки на државата и нејзиниот имот што го зема кредитот.

           Црна Гора за еден автопат има земено од Кина некаде од 800 000 – 1.2 милијарди долари од Кина (има разни податоци, веројатно се работи и за анекси на тој договор).

           Црна Гора не е во состојба да го врати тој кредит, има помалку жители од Скопје во моментот.

           Ова е исто како градот Скопје да земал 1.2 милјарди кредит.

           Прашање е сега што Кина ќе бара од Црна Гора, каква трериторија или објект ќе бара да си го наплати кредитот, што Црна Гора дала под хипотека на Кина.

           Ситуацијата во сседна Србија е уште по драматична.

Србија беше принудена место рускиот с-300, кој беше договорен за купување од Русија, го купи кинеската копија на КА300.

           Кина во Србија има влезено во рудникот за бакар и злато „Бор“, во железарата во Смедерево….

           Кинези купуваат земја, имоти и куќи по напуштените сила, градат згради во Белград и другите градови низ Србија, стануваат жители на Србија.

           Јас, лично бев изненаден кога пред десетина години бев во Врање, кога во градот видов 3-ри стоковни кинески куќи, што останува за остатокот на Србија.

     Што јс очекува Србија со „кинеското пријателство“ можете да го проследете во видеото што ви го посирам со текстот.

           Ваквата алчност на Кина, самата Кина прескапо ќе ја чини.

           Пролетта во еден од текстовите јасно укажав по „корона вируст“ неминовен е воен конфликт на Кина и САД.

           Само за потсетување банкарскиот картел Роштилдови нивната берза во злато од Велика Британија ја преселија во Кина.

           Ова зборува дека не е случајно што кинескиот председател Си Џи Пинг на војската и порача да се подготвува за војна!

           За ово порака на кинескиот председател повеќе пишува порталот:

           Интересно е што Србија склучи договор за купување на вакцини од „корона вирусот“ со Кина, а не од безбедните руски вакцини.

           Совет до македонските власти:

           „Обрнете поголемо внимание при земање на кредити од Кина, како и на нивните инвестиции во Македонија!“

Споделете