Путин е на потег! САД и Велика Британија ако не престанат да ја „чепкат мечката“, ќе ги голтне ноќта (историјата)… Кина е подготвена за војна со САД, за сединување со Тајван….

ХОРОСКОП КРАЈНИЧКИ

Пишува: Илија Бошков – Крајнички

Трупањето на трупите на САД и НАТО на руските граници, како и провокациите заедно со Велика Британија, може прескапо да ги чини.

             Политичката ситуација на глобалната сцена зоврива, бактеријата „Covid 19“ што многу ја нарекуваат вирус не ги даде посакуваните резултати, како бумерранг ги удри по глава „нејзините татковци“.

             Ако добро се анализира таканаречената пандемија „covid 19“ која беше намената за Кина (не е исклучен и заеднички проект да е со кина) и Русија, од глава и се удри на САД и Западните земји (Германија, Франција, Италија), како и на нивните послушници.

Пандемијата беше намената за Русија, азијскиот (особено за Индија и Кина) како и за африканскиот свет. Но, најмногу ги поогоди најзадолжените на светот: 1. САД, 2. Велика Британија, 3. Германија, 4. Франција, 7. Италија која е во незваничен банкрот.

             Лошиот потег со „пандемијата“ ги зајакна позициите на Руската Федерација (на воено поле – воена сила број еден стана), како и на Кина на еконмско поле, која го превзема приматот од САД.

Тука треба да се напомене дека Кина полека и воено ја надминува САД.

             Согледувајќи го ова САД е принуден да влезе во воен конфликт со Кина, од тие причини ја блокира Кина да се спои со Тајван, која го смета за своја национална територија, како и Хонг Конг.

             За ова повеќе пишува порталот:

             САД е свесна дека не може да води со Кина и Русија истовремено Војна, од тие причини ја боцка Украина да влезе во конфликт со Русија, за да на Русија  и го одвлече внимането од неминовниот конфликт со Кина.

             САД заедно со Велика Британија не се свесни дека одамна ја поминаа црвената линија со провокациите во црното море.

             Велика Британија виде дека председателот на Руската Федерација Владимир Путин не се шегува. Нивниот воен брод „Дефендер“ по предупредувачките пукања одф руските гранични служби, се одалечи од територијалните води на Русија.

             По тој повод прдседателот на Руската Федрација ја предуреди Велика Британија: „Ако нивниот кралски воен брод „Дефендер“ го повтори инцидентот, нема повеќе да плови по ниедно море.“

             Неодамнешниот телефонски разговор на председателот на САД Џо Бајден и рускиот председател Владимир Путин, неуспешно се заврши, Путин не го исплашија заканите со санкции.

             Наружувањето САД, која го прави со УКраина, може прескапо да ја чини САД, може да предизвика глобален конфликт, кој може дса ја однесе во историјата заедно со Велика Британија.

             Би сакал САД да ги потсетам на изјавата на Владимир Путун:

             „Ниту една војна повеќе нема да се води на територијата на Русија“!

             Тука би ја додал изјавата на американски генера од пред 5 години:

             Русија во моменттот, воено е посилна од САД заедно со НАТО“!

             Ова изјава американскиот генерал ја даде по појавата на руското хипрерсонично „надзвучно“ оружје, кое е од тогаш мнногу е унапредено.

САД сеуште го немат создадено, Кина е на пат да го создаде…

             Но, каде сме ние, Македонија и Балканот во ова приказна,  за ова во некоја од наредните мои анализи…

             Не кукајте по дата за започнување на преговори со Европската Унија, таа е пред распад, на неколку делови, ако не и целосно…

             Тоа многу брзо ќе м се случи и на НАТО алијансата, ако влезе во конфликт со Кина (кој е неминовен) или со Русија….

             За рааспадот на Европската Унија и НАТО, кои се неминовни и брзи, се прашувам колку е виновна соседна Република Бугарија?

             Како што е познато во првата светска војна Бугарија беше на страната на Австроунгарија – Австроунгарија ја загуби војната.

             Во втората светска војна беше во пакт со фашистичка Германија – Хилер ја загуби војната.

             По втората светска војна беше дел од ВАРШАВСКИОТ пакт, ВАРШАВСКИОТ пакт се распадна.

             Ако политичарите не знаат во кои сојузи треба да влегуваат, треба да знаат да не влегуваат во сојузи каде е Бугарија…. 

Споделете
Tweet 20