НА ПАТ Е ЖЕЛБАТА НА ГРЦИЈА ДА СЕ ИСПОЛНИ – ГРЦИТЕ ЌЕ СТАНАТ МАКЕДОНЦИ! Информира: Илија Бошков – Крајнички

НА ПАТ Е ЖЕЛБАТА НА ГРЦИЈА ДА СЕ ИСПОЛНИ – ГРЦИТЕ ЌЕ СТАНАТ МАКЕДОНЦИ!   Информира: Илија Бошков – Крајнички   АКО ПОЖАРОТ СЕ ПРОШИРИ ВО АТИНА ГРЦИЈА ЌЕ СТАНЕ ДЕЛ, ОД ЕГЕЈСКТИОД ДЕЛ НА МАКЕДИНИЈА – СОЛУН ЌЕ БИДЕ ГЛАВЕН ГРАД НА МАКЕДОНИЈА! ГОЛЕМ ПОЖАРИ ВО

повеќе »»

ПРЕДЛОГ ДО ГРАДОНАЧААЛНИКОТ ШИЛЕГОВ! Пишува: Илија Бошков – Крајнички

ПРЕДЛОГ ДО ГРАДОНАЧААЛНИКОТ ШИЛЕГОВ! Пишува: Илија Бошков – Крајнички Г-дине Шилегов, како градоначалник, би сакал да ви дадам еден предлог, но не знам да ли истиот има можност, да се примени. Вашата одлука за доделување на ваучери за пијани возачи, не е толку лоша. Но, да ли

повеќе »»

МИЦОВ ТВРДИ, ТОДОР ЖИВКОВ ВО 1971 ГОДИНА ГО ПРИЗНА, МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК И НАРОД!

МИЦОВ ТВРДИ, ТОДОР ЖИВКОВ ВО 1971 ГОДИНА ГО ПРИЗНА, МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК И НАРОД! ДЕНЕС ВО БУГАРИЈА – ЗА ТОА ГО НАРЕКУВААТ ПРЕДАВНИК! СЛУШНЕТЕ ГО ВНИМАТЕЛНО ПРОФЕОРИТЕ – ГОСТИ ВО ЕМИСИЈАТА! ПОГЛДНЕТЕ ЈА ЕМИСИЈАТА НАУЧНА ФАЛАНГА – МАКЕДОНЦИ ЌЕ СЕ РАБУДЕТЕ! https://www.youtube.com/watch?v=LIzulw8Fi48 Споделете 20

повеќе »»

ВИДЕО ЗА ОСОЗНАВАЊЕ НА МАКЕДОНСКАТА СВЕСТ!

ВИДЕО ЗА ОСОЗНАВАЊЕ НА МАКЕДОНСКАТА СВЕСТ!   Пишува: Илија Бошков Крајнички   ГОЛЕМИОТ МАКЕДОНСКИ ИСТРАЖУВАЧ РИСТО ПОПОВСКИ, УШТЕ ВО 20008 ГОДИНА, ВО ГОСТУВАЊЕТО ВО ЕМИСИЈАТА МАКЕДИЈУМ, ГО КАЖА ОНО ШТО ЈАС ГО КАЖАВ ВО МОЈОТ НАСТАП НА „НАША ТВ“ – ПРОМЕНЕТА НА ИМЕТО ЌЕ ПРЕДИЗВИКА ГРАЌАНСКА ВОЈНА

повеќе »»

ППРЕДСЕДАТЕЛОТ ИВАНОВ ЦВРСТО Е РЕШЕН – ДА НЕ ГО ПОТПИШЕ ДОГОВОРОТ СО ГРЦИЈА!

ППРЕДСЕДАТЕЛОТ ИВАНОВ ЦВРСТО Е РЕШЕН – ДА НЕ ГО ПОТПИШЕ ДОГОВОРОТ СО ГРЦИЈА!   Пишува Илија Бошков – Крајнички   Драги пријатели, ви препорачувам внимателно да го слушнете говорот на председателот г-дин Ѓоре Иванов, неговиот црвст став да не го потпише преспанскиот договорот – договорот за преименување

повеќе »»