ПУТИН, ПРЕКУ ОБРАЌАЊЕТО, ПРЕД ГРЧКИТЕ НОВИНАРИ, НА ЗАЕВ МУ ПОРАЧА, ИЗВАДИ ЈА ЛАЖИЦАТА ОД РУСКАТА ЧИНИЈА – ДА НЕ ЈА ВАДАМ ЈАС!

ПУТИН, ПРЕКУ ОБРАЌАЊЕТО, ПРЕД ГРЧКИТЕ НОВИНАРИ, НА ЗАЕВ МУ ПОРАЧА, ИЗВАДИ ЈА ЛАЖИЦАТА ОД РУСКАТА ЧИНИЈА – ДА НЕ ЈА ВАДАМ ЈАС!   Пишува: Илија Бошков – Крајнички   Председателот на Руската федерација на Грција и кажа „Грција да не се меша во македонското име и идинтетет“

повеќе »»

ТРАМП ГО РАСТУРА НАТО, МОЕТО ПРЕДВИДУВАЊЕ И ТВРДЕЊЕ – ТРОПНА НА ВРАТА!

ТРАМП ГО РАСТУРА НАТО, МОЕТО ПРЕДВИДУВАЊЕ И ТВРДЕЊЕ – ТРОПНА НА ВРАТА!   Пишува: Илија Бошков – Крајнички   Како бомба, во светските медиуми дојде информацијата „САД ЈА РАЗГЛЕДУВА МОЖНОСТА ДА ГИ НАПУШТИ БАЗИТЕ ВО ГЕРМАНИЈА“! Оваа информација ја потврдува и „ВАШИНГТОН ПОСТ“! Уште во мојот настап

повеќе »»

ПРОФЕСОРОТ ДИМИТАР АПАСИЕВ – „ОВОЈ ДОГОВОР ЌЕ СТАПИ НА КУКОВО ЛЕТО“!

ПРОФЕСОРОТ ДИМИТАР АПАСИЕВ – „ОВОЈ ДОГОВОР ЌЕ СТАПИ НА КУКОВО ЛЕТО“!   ПРОФЕСОРОТ ДИМИТАР АПАСИЕВ ДАВА ОБЈЕКТИВНА АНАЛИЗА, ЗА ДОГОВОРОТ ЗА ПРЕИМЕНУВАЊЕ НА ДРЖАВАТА – „ОВОЈ ДОГОВОР ЌЕ СТАПИ НА КУКОВО ЛЕТО“!   Пишува Илија Бошков – Крајнички   Драги пријатели, особено пријателите од СДСм, Ви препорачувам

повеќе »»

СО СВОЈ КАМЕН – СЕ УДИРААТ ПО ГЛАВА!

СО СВОЈ КАМЕН – СЕ УДИРААТ ПО ГЛАВА! Кабинетот на Иванов му благодари на СДСМ што Заев го третира како криминалец!   Пишува: Илија Бошков – Крајнички   Порталот EXSPRES. MK во својот наспис Кабинетот на Иванов му благодари на СДСМ што Заев го третира како криминалец! 

повеќе »»

ЈАЗИЧНИОТ СПОР СО БУГАРИЈА – Е РЕШЕН 1997 ГОДИНА!

ЈАЗИЧНИОТ СПОР СО БУГАРИЈА – Е РЕШЕН 1997 ГОДИНА!   Јазичниот спор, што го имаме со Бугарија го решив во 1997 година. Од 1997 до 2007 моето списание “ХОРОСКОП” излегуваше и на Бугарски јазик – го преведуваа и печатеа на Бухарски. Ако преведуваш, признаваш дека не е

повеќе »»

ВОДАТА ВО ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО ОД ГОДИНАВА Е БЛАГОСЛОВЕНА!

ВОДАТА ВО ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО ОД ГОДИНАВА Е БЛАГОСЛОВЕНА!   Пишува: Илија Бошков Крајнички   Информацијата, која ја пренесува српскиот портал, еве го линкот https://m.cdm.me/svijet/region/svestenik-stefan-kupio-gliser-od-180-000-eura/ , информација која превземал од македонскиот портал „Слободен печат“ тврди, поглаворот на МПЦ господин господин Стефан купил глисер вреден 180 000 евра. Ово

повеќе »»