ЈАЗИЧНИОТ СПОР СО БУГАРИЈА – Е РЕШЕН 1997 ГОДИНА!

ЈАЗИЧНИОТ СПОР СО БУГАРИЈА – Е РЕШЕН 1997 ГОДИНА!   Јазичниот спор, што го имаме со Бугарија го решив во 1997 година. Од 1997 до 2007 моето списание “ХОРОСКОП” излегуваше и на Бугарски јазик – го преведуваа и печатеа на Бухарски. Ако преведуваш, признаваш дека не е

повеќе »»

ВОДАТА ВО ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО ОД ГОДИНАВА Е БЛАГОСЛОВЕНА!

ВОДАТА ВО ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО ОД ГОДИНАВА Е БЛАГОСЛОВЕНА!   Пишува: Илија Бошков Крајнички   Информацијата, која ја пренесува српскиот портал, еве го линкот https://m.cdm.me/svijet/region/svestenik-stefan-kupio-gliser-od-180-000-eura/ , информација која превземал од македонскиот портал „Слободен печат“ тврди, поглаворот на МПЦ господин господин Стефан купил глисер вреден 180 000 евра. Ово

повеќе »»

ДИЛПОМАТОТ НИКОВСКИ МЕ ПОТВРДИ: МАКЕДОНИЈА НИКОГАШ – НЕМА ДА ВЛЕЗЕ ВО ЕУ И НАТО!

ДИЛПОМАТОТ НИКОВСКИ МЕ ПОТВРДИ: МАКЕДОНИЈА НИКОГАШ – НЕМА ДА ВЛЕЗЕ ВО ЕУ И НАТО! Никовски: Датумот за преговори со ЕУ е лага, Бугарија и Грција ќе ја блокираат Македонија   Пишува: Илија Бошков – Крајнички   Дипломатот г-дин Никовски ги потврди моите тврдења и предвидувања, дека Македонија

повеќе »»

БОРИСОВ УКРАЛ 500 ТОНИ ДРЖАВНО ЗЛАТО?!

БОРИСОВ УКРАЛ 500 ТОНИ ДРЖАВНО ЗЛАТО?!   Пишува: Илија Бошков – Крајнички   БУГАРСКИ ПОРТАЛ ТВРДИ, ПРЕМИЕРОТ НА БУГАРИЈА БОЈКО БОРИСОВ, УКРАЛ 500 ТОНИ ЗЛАТО – ДЕПОНИРАНИ ЗА ВРЕМЕТО НА СОЦИЈАЛИЗМОТ!   Богарскиот портал, еве го линкот на нивниот текст https://ratnewsbg.blogspot.com/2018/06/500.html тврди, дека во настапот на опшественикот

повеќе »»

АСТРОЛОГИЈА И КАРМА

АСТРОЛОГИЈА И КАРМА Пишува: Илија Бошков – Крајнички Астрологијата е древна наука. Не помалку древен е и поимот карма. Тој постои во индиската филозофија најмалку 5.000 години. Кармата и судбината, за која што говори астрологијата, се тесно сврзани помеѓу себе. Кармичката астрологија пред с# го анализира наследството

повеќе »»

ПРЕДСЕДАТЕЛОТ НЕ ГО ПОТПИША – ДОГОВОРОТ ЗА ПРЕИМЕНУВАЊЕ НА ДРЖАВАТА

ПРЕДСЕДАТЕЛОТ НЕ ГО ПОТПИША – ДОГОВОРОТ ЗА ПРЕИМЕНУВАЊЕ НА ДРЖАВАТА   Пишува Илија Бошков – Крајнички   Драги пријатели, моето предведување и анализа во мојот новогодишеннаспат на „НАША ТВ“ 2016-2017 година јасно укажав, дека се во рацете на председателот. Тоа до сега се покажа како точно. Прво

повеќе »»