ЗАЛУДНО ОБРАЌАЊЕ, ДО ВЛАДАТА НА ГРУЕВСКИ – ДО КОГО ИМАВ И 5 ПРЕСТАВКИ, „-ОД КОИИ 2 ПРЕСТАВКИ ЗА ПРИЕМ! НА ДЕНЕШЕН ДЕН 05. 07. 1995 ИЗЛЕЗЕ – 1- БРОЈ НАМОЕТО СПИСАНИЕ „ХОРОСКОП“! Твоите спомени на Facebook Илија, ние се грижиме за тебе и за спомените што ги споделуваш. Помисливме дека ќе сакаш повторно да ја погледнеш оваа објава од пред 3 години. Илија Бошков Крајнички 05 јули 2015 • РОДЕНДЕНСКО ОБРАЌАЊЕ ДО ВЛАДАТА НА РМ Драги пријатели, на денешен ден, на 05. 07. 1995 гпдина, во 14 часот, излезе првиот број на спсанието “ХОРОСКОП“. Од 1997 до 2009 излегуваше на 2 јазика – Бугарите го преведуваа и печатеа и на бугарски! Списанието излегуваше до крајот на 2012 година, до нарушување на мојата здраствена состојба (скоро 2 години по мимав по болници, со неколку операции – помимувајќи низ Голгата во Градската болница “Св. Климент Огридски). Имам, желба да го рестартирам, макар и во електронска форма! Но, во моментот не сум во финасика можност! Списанието “ХОРОСКОП“ никогаш не добило помош од ниедна влада, од минестерство за култура, која доделуваше срества на останатите медуими. Единствено списание, можеби во светот, кое излегуваше без државна помош, без реклами и спонзорства. Излегуваше БЛАГОДАРЕНИЕ НА ЧИТЕТЕЛИТЕ -ивееше само од продажба! За рестартирање на истото, преку портал и во електронска форма, потребна е државна помош – помош од владата, од министерството за култура! Списанието беше во служба на РМ, најавувајќи на своите страни периоди на кои треба да се обрне внимание! Се прашувам, колку е сега РМ подготвена да му помогне на списанието, да се рестартира? основач и главен и одговорен уредник Илија Бошков – Крајнички 05. 07. 2015 Господова Скопје, Македонија

    ЗАЛУДНО ОБРАЌАЊЕ, ДО ВЛАДАТА НА ГРУЕВСКИ – ДО КОГО ИМАВ И 5 ПРЕСТАВКИ, „-ОД КОИИ  2 ПРЕСТАВКИ ЗА ПРИЕМ! НА ДЕНЕШЕН ДЕН 05. 07. 1995 ИЗЛЕЗЕ – 1- БРОЈ НАМОЕТО СПИСАНИЕ „ХОРОСКОП“!   Top of Form Твоите спомени на Facebook Илија, ние се грижиме за

повеќе »»

МИСТЕРИЈА ОД АНТИКАТА Пишува. Илија Бошков – Крајнички ВИРУСОТ “ЗАПАДЕН НИЛ” ГО УБИЛ АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ?!

МИСТЕРИЈА ОД АНТИКАТА   Пишува. Илија Бошков – КИрајнички   ВИРУСОТ “ЗАПАДЕН НИЛ” ГО УБИЛ АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ?!   Причината за прераната смрт на  Александар Велики со векови ги интригира историчарите ширум светот: едни се сомневаат дека се работело за труење, други дека било грип, трети ја споменуваат

повеќе »»

ПО ПРОШЕТКАТА ВО БИТОЛА, МИЦКОВСКИ ЗАМИНУВА ЗА СТРУМИЦА, НА КАФЕ КАЈ ЗАЕВ, НЕ Е ИСКЛУЧЕНО НА ПОДАРОК – ДА ДОБИЕ И ЛУБЕНИЦА!

ПО ПРОШЕТКАТА ВО БИТОЛА, МИЦКОВСКИ ЗАМИНУВА ЗА СТРУМИЦА, НА КАФЕ КАЈ ЗАЕВ, НЕ Е ИСКЛУЧЕНО НА ПОДАРОК – ДА ДОБИЕ И ЛУБЕНИЦА!   Пишува: Илија Бошкоов – Крајнички   Како новинар аналитичар, си поставувам соломонско прашање, кој е поголем злосторник, оној што го сторил злоосторството, злостотничкото дело,

повеќе »»

ГЛОБАЛНАТА ПОЛИТИЧКА СЦЕНА НА ДЛАНКА, ПУТИН ВО 90 МИНУТА, СЕ ПОДГОТВУВА ДА ИЗВЕДЕ ПЕНАЛ – НА ГОЛОТ Е ДЕМОЛИРИСАНИОТ ТРАМП!

  ГЛОБАЛНАТА ПОЛИТИЧКА СЦЕНА НА ДЛАНКА, ПУТИН ВО 90 МИНУТА, СЕ ПОДГОТВУВА ДА ИЗВЕДЕ ПЕНАЛ – НА ГОЛОТ Е ДЕМОЛИРИСАНИОТ ТРАМП!   Пишува. Илија Бошков –Крајнички   Драги пријатели, многу портали и информативни агенции, светски и наши, пренеоса информација, дека Русија влегува во Централна Афричката Република и

повеќе »»

ПРОМЕНА НА ИМЕТО МАКЕДОНИЈА – ЗАПАДОТ ПОСТОЈАНО ГО ПРАВИ СО ВЕКОВИ! ПО ПРОПАСТА НА „ВИЗАНТИЈА“, ПРВ ПАТ ЈА НЕРЕКУВА ГЕРМАНСКИ ЧАУЧНИК, ДРЖАВА СО ИМЕ ВИЗАНТИЈА, НИКОГАШ НЕ ПОСТОЕЛА – ТОА Е ВТОРОТО МАКЕДОНСКО ЦАРСТВО!

ПРОМЕНА НА ИМЕТО МАКЕДОНИЈА – ЗАПАДОТ ПОСТОЈАНО ГО ПРАВИ СО ВЕКОВИ! ПО ПРОПАСТА НА „ВИЗАНТИЈА“, ПРВ ПАТ ЈА НЕРЕКУВА ГЕРМАНСКИ ЧАУЧНИК, ДРЖАВА СО ИМЕ ВИЗАНТИЈА, НИКОГАШ НЕ ПОСТОЕЛА – ТОА Е ВТОРОТО МАКЕДОНСКО ЦАРСТВО!   Подготвил: Илија Бошков – Крајнички   Драги пријатели, внимателно прочитајте го текстот,

повеќе »»

АСТРОЛОГИЈАТА ВО СЛУЖБА – НА ПРЕДВИДУВАЊАТА

АСТРОЛОГИЈАТА ВО СЛУЖБА – НА ПРЕДВИДУВАЊАТА Пишува: Илија Бошков – Крајнички Драги пријатели, би сакал да ви ја преставам астрологијата во вистинска слика и што мже да ви даде. Секогаш треба да се раздвојуваат две работи: астрологијата и гатањето. Тука мора да признам, дека многу „мои колеги“

повеќе »»