ПРЕДСЕДАТЕЛОТ НЕ ГО ПОТПИША – ДОГОВОРОТ ЗА ПРЕИМЕНУВАЊЕ НА ДРЖАВАТА

ПРЕДСЕДАТЕЛОТ НЕ ГО ПОТПИША – ДОГОВОРОТ ЗА ПРЕИМЕНУВАЊЕ НА ДРЖАВАТА   Пишува Илија Бошков – Крајнички   Драги пријатели, моето предведување и анализа во мојот новогодишеннаспат на „НАША ТВ“ 2016-2017 година јасно укажав, дека се во рацете на председателот. Тоа до сега се покажа како точно. Прво

повеќе »»

ЕНЕРГЕТСКИ ВАМПИРИЗАМ

ЕНЕРГЕТСКИ ВАМПИРИЗАМ   Пишува: Илија Бошков Крајнички   Енергетските вампири се наполно нормални луѓе на прв поглед. Тие живеат и работат заедно со нас. Енергетските вампири, додека не набљудуваат, одземаат од нашата енергија. Од каде, како ја земаат нашата енергија?  Зошто еден човек е донатор (доставувач) на

повеќе »»

ДА ЛИ ДИМИТРОВ ГО НАМЕСТИ ЗАЕВ?!

ДА ЛИ ДИМИТРОВ ГО НАМЕСТИ ЗАЕВ?!   Пишува: Илија Бошков – Крајнички   Драги пријатели, гледам многу коментари на „аналтичари“, кои само ги прераскажуваат информациите, за кои во соседна Република Србија има добра поговорка, во која нашите „аналтичари“ можат се постоветат – поговорката е “РАДИО МИЛЕВА“! Но,

повеќе »»

САД СЕ НАОЃА ПРЕД ЕКОНОМСКИ КОЛАПС!

САД СЕ НАОЃА ПРЕД ЕКОНОМСКИ КОЛАПС!   Пишува: Илија Бошков – Крајнички   Пред три години, во моето интервију за порталот „ТОЧКА“ јасно укажав дека се наоѓаме пред банкарска година. Во истата гходина, Швајцирија која е создадена од три кантоана: Италијански, Германски и Француски. Швајцарија е банкарска

повеќе »»

МЕДИУМИТЕ ВО ВЕЛИКА БРИТАНИЈА ПРЕНЕСУВАТ: „НАТО СЕ РАПАЃА“!

МЕДИУМИТЕ ВО ВЕЛИКА БРИТАНИЈА ПРЕНЕСУВАТ: „НАТО СЕ РАПАЃА“!   Пишува: Илија Бошков Крајнички   Драги пријатели, следејќи глобалната политичка сцена, забележувам, моето предвидување за распаѓање на НАТО полека се остварува. Британскиот „ТАЈМС“ пренесува, дека НАТО алијансата воено е силна, но политички е пред распаѓање. Укажува, дека во

повеќе »»

РУСИЈА НЕ ПОДРЖУВА ПРОМЕНАТА НА ИМЕТО!

РУСИЈА НЕ ПОДРЖУВА ПРОМЕНАТА НА ИМЕТО!   Пишува: Илија Бошков Крајнички   Министерот за надворешни работи на Руската федерација министерот Лавров јасно кажа „Нема  да дозволиме друг да им кажува на македонците како ќе се викаат! Ќе подржиме само решение избрано од народот! Договорот што го склуичија

повеќе »»