ДИЛПОМАТОТ НИКОВСКИ МЕ ПОТВРДИ:

МАКЕДОНИЈА НИКОГАШ –

НЕМА ДА ВЛЕЗЕ ВО ЕУ И НАТО!

Никовски: Датумот за преговори со ЕУ е лага, Бугарија и Грција ќе ја блокираат Македонија

 

Пишува: Илија Бошков – Крајнички

 

Дипломатот г-дин Никовски ги потврди моите тврдења и предвидувања, дека Македонија никогаш нема да влезе во ЕУ и Нато. Во својата изјава зборува за капитулканските договори кои се склучени со соседините: Република Бугарија и Република Грција! Во многу од моите текстови јасно кажав, договорите со соседна Бугарија и соседна Грција никогаш во пракса нема да можат да се имплетираат. По ветото на председателот на државата г-дин Ѓоре Иванов, договорот со Грција може да предизвика будење на македонската национална свест, гневот на народот, следеќи ги социјалните мрежи заврива, тука милам на мојот македонски народ – македонски етнос. Се плашам, дека со договорот со соседна Грција, за преименување на државата е запален фитилот за граѓанска војна – се чека првата искра, која се потпали со интрервенцијата на полицијата! Драги пријатели, ВИ препорачувам, внимателно да го слушнете говорот на дипломатот г-дин Никовски!

 

Споделете
Tweet 20