Понудената оставка на министерот Филипче  ја вознемери Лиде Лиде..„завршила на апарати“…

ХОРОСКОП КРАЈНИЧКИ

Пишува: Илија Бошков – Крајнички

Се насмејав кога ја погледнав објавата на Lidija Gonovska, во последно време позната како Лиде, Лиде.

              Девојчето лично го познавам, пријател ми е на фејзбук, и правев пред  некоја година хороскоп.

              Нејзината љубов кон министерот филипче е неизмерна, како и нејзината желба да „испијат кафе“.

              На Јутут постираше, поточно му испеја и песна на министерот Филишче:

              Самиот министер и вети пиење кафе по завршување на пандемијата.

              Но, понудената оставка на мнистеот Венко Филипче до премиерот Зоран Заев многу е вознемери.

              На својот профил објави дека „завршила на апарати“ но сепак имала желба:

              „Ushte malce pa na intenzivna…ama on da me neguva

Добро е што премиррот Заев не ја прифати оставката на министеррот Филипче, Лиде ќе може бар извесно време да се стабилизира.

Како што пишува самата сакала да си даде оставка…

Ова укажува дека не е изгубена шансата и силнта желба на Лиде Лиде (Lidija Ginovska) да го испие посакуваното кафе со министрерот Филипче.

Да ли ќе го испие Лиде Лиде кафето со министерот Филипче (како министер) се зависи од истражна комисија  аа пожартот на модуларната болница во Тетово.

Во најновиот пост Лиде Лиде вели:

„Ми иде сама да си дадам оставка“..

Истражната комисија за пожарот на модуларната комисија во Тетово, каде загинаа 14 лица, ќе одлучи да ли ќе продолжи македонската драма, македонските „Ромео и Јулија“..

Неиспиеното заедничко кафе нестрпливо ги чека…

Споделете
Tweet 20