Украина призна (видео): САД и НАТО ви Украина ќе се борат со Русија до последен украинец.. Во Киев им 7 генерали на НАТО, најмногу американци, кои командуваат со украинските трупи…

ХОРОСКОП КРАЈНИЧКИ

 Пишува: Илија Бошков – Крајнички

Не ме изненади неодамнешната изјава која дојде од САД и Пентагон „Украина мора да победи Русија“. Помошта на Украина од САД и НАТО членките во Украина не е само во оружје, „доброволци“, во Украина се наоѓаат високи НАТО и американски офицери: генерали и полковници.

              Ова јасно укажува во Украина се води војна помеѓу НАТО и Русија – до последен украинец.

Русија дојде до документи кои укажуваат дека Украина долго време била подготвувана за војна со Русија. Но, претседателот на Руската Федерација Владимир Путин прв го повлече оружјето.

              Не е случајно што во челичарницата „Азопол“ нацистите и странските платеници не смеат да се предадат, со нив има високи НАТО и американски офицери. Сите ќе бидат за САД и НАТО само колетерална штета.

              Не е лошо САД, Велика Британија и членки на НАТО што имаат високи офицери во војската на Украина, да си стават прст на чело, додека Путин не ги притиснал црвените копчиња….

Споделете
Tweet 20