ПО ПРОШЕТКАТА ВО БИТОЛА, МИЦКОВСКИ ЗАМИНУВА ЗА СТРУМИЦА, НА КАФЕ КАЈ ЗАЕВ, НЕ Е ИСКЛУЧЕНО НА ПОДАРОК – ДА ДОБИЕ И ЛУБЕНИЦА!

ПО ПРОШЕТКАТА ВО БИТОЛА, МИЦКОВСКИ ЗАМИНУВА ЗА СТРУМИЦА, НА КАФЕ КАЈ ЗАЕВ, НЕ Е ИСКЛУЧЕНО НА ПОДАРОК – ДА ДОБИЕ И ЛУБЕНИЦА!   Пишува: Илија Бошкоов – Крајнички   Како новинар аналитичар, си поставувам соломонско прашање, кој е поголем злосторник, оној што го сторил злоосторството, злостотничкото дело,

повеќе »»

ГЛОБАЛНАТА ПОЛИТИЧКА СЦЕНА НА ДЛАНКА, ПУТИН ВО 90 МИНУТА, СЕ ПОДГОТВУВА ДА ИЗВЕДЕ ПЕНАЛ – НА ГОЛОТ Е ДЕМОЛИРИСАНИОТ ТРАМП!

  ГЛОБАЛНАТА ПОЛИТИЧКА СЦЕНА НА ДЛАНКА, ПУТИН ВО 90 МИНУТА, СЕ ПОДГОТВУВА ДА ИЗВЕДЕ ПЕНАЛ – НА ГОЛОТ Е ДЕМОЛИРИСАНИОТ ТРАМП!   Пишува. Илија Бошков –Крајнички   Драги пријатели, многу портали и информативни агенции, светски и наши, пренеоса информација, дека Русија влегува во Централна Афричката Република и

повеќе »»

ПРОМЕНА НА ИМЕТО МАКЕДОНИЈА – ЗАПАДОТ ПОСТОЈАНО ГО ПРАВИ СО ВЕКОВИ! ПО ПРОПАСТА НА „ВИЗАНТИЈА“, ПРВ ПАТ ЈА НЕРЕКУВА ГЕРМАНСКИ ЧАУЧНИК, ДРЖАВА СО ИМЕ ВИЗАНТИЈА, НИКОГАШ НЕ ПОСТОЕЛА – ТОА Е ВТОРОТО МАКЕДОНСКО ЦАРСТВО!

ПРОМЕНА НА ИМЕТО МАКЕДОНИЈА – ЗАПАДОТ ПОСТОЈАНО ГО ПРАВИ СО ВЕКОВИ! ПО ПРОПАСТА НА „ВИЗАНТИЈА“, ПРВ ПАТ ЈА НЕРЕКУВА ГЕРМАНСКИ ЧАУЧНИК, ДРЖАВА СО ИМЕ ВИЗАНТИЈА, НИКОГАШ НЕ ПОСТОЕЛА – ТОА Е ВТОРОТО МАКЕДОНСКО ЦАРСТВО!   Подготвил: Илија Бошков – Крајнички   Драги пријатели, внимателно прочитајте го текстот,

повеќе »»

АСТРОЛОГИЈАТА ВО СЛУЖБА – НА ПРЕДВИДУВАЊАТА

АСТРОЛОГИЈАТА ВО СЛУЖБА – НА ПРЕДВИДУВАЊАТА Пишува: Илија Бошков – Крајнички Драги пријатели, би сакал да ви ја преставам астрологијата во вистинска слика и што мже да ви даде. Секогаш треба да се раздвојуваат две работи: астрологијата и гатањето. Тука мора да признам, дека многу „мои колеги“

повеќе »»

ПУТИН, ПРЕКУ ОБРАЌАЊЕТО, ПРЕД ГРЧКИТЕ НОВИНАРИ, НА ЗАЕВ МУ ПОРАЧА, ИЗВАДИ ЈА ЛАЖИЦАТА ОД РУСКАТА ЧИНИЈА – ДА НЕ ЈА ВАДАМ ЈАС!

ПУТИН, ПРЕКУ ОБРАЌАЊЕТО, ПРЕД ГРЧКИТЕ НОВИНАРИ, НА ЗАЕВ МУ ПОРАЧА, ИЗВАДИ ЈА ЛАЖИЦАТА ОД РУСКАТА ЧИНИЈА – ДА НЕ ЈА ВАДАМ ЈАС!   Пишува: Илија Бошков – Крајнички   Председателот на Руската федерација на Грција и кажа „Грција да не се меша во македонското име и идинтетет“

повеќе »»

ТРАМП ГО РАСТУРА НАТО, МОЕТО ПРЕДВИДУВАЊЕ И ТВРДЕЊЕ – ТРОПНА НА ВРАТА!

ТРАМП ГО РАСТУРА НАТО, МОЕТО ПРЕДВИДУВАЊЕ И ТВРДЕЊЕ – ТРОПНА НА ВРАТА!   Пишува: Илија Бошков – Крајнички   Како бомба, во светските медиуми дојде информацијата „САД ЈА РАЗГЛЕДУВА МОЖНОСТА ДА ГИ НАПУШТИ БАЗИТЕ ВО ГЕРМАНИЈА“! Оваа информација ја потврдува и „ВАШИНГТОН ПОСТ“! Уште во мојот настап

повеќе »»