За утеха на Заев – руските комичари ги наседнаа украинците(видео)..Кулеба му удри нож во грб на Зеленски…

ХОРОСКОП КРАЈНИЧКИ

Пишува: Илија Бошков – Крајнички

Поранешниот премиер и лидер на СДСМ Зоран Заев, не мора да се срами што го наседнаа руските комичари. Руските комичари го наседнаа и украинскиот министер за надворешни работи Димитар Кулеба, преставувајќи се како поранешни дипломати на САД.

            На прашање дали Украина стои зад диверзијата на керчкиот или кримскиот мост, кој го поврзува Крим со Русија, Кулеба се „пофали“ дека Киев ја организирал диверзијата на кримскиот мост.

            Што е тука трагикомично, особено за претседаелот на Украина Влодимир Зеленски?

            Предходниоот ден, пред да се пофали Димитар Кулеба на „поранешните“ дипломати на Сад дека украинците извршиле диверзија на мостот, Влодимир Зеленски претседателоот на Украина се колнеше дека тој не ја издал наредбата за диверзија на кримскиот мост..

            Се очекува нареедната епизода на оваа траги комедија…

Споделете
fb-share-icon
Tweet 20