ХОРОСКОП КРАЈНИЧКИ

Пишува: Илија Бошков – Крајнички

Путин како да нема душа! Предизвика депресија во НАТО, особено во Велика Британија и САД. 10.000 полски „доброволци – туристи“ во Украина добија „украинско државјанство“…

ХОРОСКОП КРАЈНИЧКИ

Пишува: Илија Бошков – Крајнички

Ова што го прави претседателот на Руската Федрација Владимир Путин во Украина навистина нема смисол – како да нема душа! Јас, го разбирам дека колективниот Запад по трет пат се обидува да ја освои Русија преку Украина. Прв пат со обидоа преку Наполеон Бонапарта, вторпат преку Адолф Хитлер.

            Не можам да го разберам претседателот на Рускаската Федрација Владимир Путин, како не ја разбра комедијата на украинскиот претседател Володимир Зленски, човекот е само комичар, но по грешка му дале улога на трагичар.

            Исто така, не можам да го разберам претседателот на Руската Федерација Владимир Путин, како можел „полски туристи – доброволци“ да ги разбере дека дошле само азил во Украина, 10.000 од нив добиле „доживотен азил“ во Украина. Се зборува дека лично рускиот претседател Владимир Путин посредувал во добивање на доживотен азил „полските турсисти – доброволци“ да добијат „доживотен азил“ во Украина:

            Британците ги фрли во депресија поради војните неуспеси во Украина. Гласно во Велика Британија почнаа да зборуваат дека НАТО ја губи надежта во војна со Русија – велат готово е, не сме во состојба:

            Сето ова не му беше доволно на рускиот претседател Владимир Путин, мораше ли и САД  да ја вознемири, да размислува по Виетнам, повторно да воведува служење на редовен воен рок за своите граѓани:

            Товариш Владимир Путин, најди малку милост, ќе предизвикаш депресија и кај останатите членки на НАТО.

Внимасвај само да не ги налутиш Црна Гора и Македонија кои се членки на НАТО (веројатно твоите служби не те запознале за ова), тек тогаш ќе се најдеш во небрано.

            Тогаш ќе те видам да ли вака ќе се играш со НАТО – мисли му ја….

Споделете
fb-share-icon
Tweet 20