ХОРОСКОП КРАЈНИЧКИ

Пишува: Илија Бошков – Крајнички

Републинскиот кандидат Ник Хејли(видео): Американскиот сенат е најпривилиганиот старечки дом во САД. Повика да се тестираа сенаторите над 75 години, да ли се способни за своите функции…

ХОРОСКОП КРАЈНИЧКИ

Пишува: Илија Бошков – Крајнички

Републиканската кандидатка за претседател Ник Хејли изјави дека сенатот на САД е најпривлиганиот старечки дом во САД. Тука се повика на многу сенатори, но и на претседателот Џо Бајден.

            Актуелниот претседател на Сад роден е 1942 година, значи ако се кандира 2024 година на претседателските избори во САД ќе се кандидира на 82 година (ако е жив – ако не неговиот двојник).

            Доналд Трамп предходниот американски претседател роден 1946 година, значи 4 години помлад од Џо Бајден.

Доналд Трамп најавува повторно кандидатура на претседателските избори 2024 гиодини, кога ќе има полни 78 години.

            Од вакви и слични примери во сенатот Ник Хејли која е амбасадор на САд во Обуденетите Нации бара да се тестираат сите сенатори над 75 години кои се во сенатот, дали се спосонми да ги обавуваат функциите. Тоа веројатно се однесува на актурчниот претседател Џо Бајден и на предходниот Доналд Трамп, ако се кандидираат следната година на претседателските избори во САД.

            Инаку Ник Хејли е родена на 20 јануари 1972 година. Пред да стене амбасадор на САД  во Обиденетите Нации во 2017 година, беше гувирнер на Јужна каролина.

            Тука треба да се напомене дека пресдателот на Руската Федрација Владимир Путин, кој функцијата ја обавува од 2000 година (во меѓувреме беше еден мандат премиер – се ротираа со Димитар Медведев) роден е на 7 октомври 1952 година. Ова зборува дека на неполни 48 години станал претседател на Руската Федерација.

Следната година во Руската федерација исто така има претседателски избори. Ова зборува дека ако се кандидира повторно актуелниот претседател Владимир Путин, ќе се кандидира на неполни 72 години, бидејќи изборите се во март, а тој е роден на 7 октомври 1952 година. Не подлегнува на предлогот на Ник Хејли за тестирање на државни функционери над 75 години.

            Ви препорачувам да го погледнете видеото, многумина од вас ќе се запрашат тогаш кој ја води САД, најпривилигираниот старечки дом во САД или некој друг?

ИЗРАБОТКА НА ХОРОСКОПИ на контакт тел 078 215 911
НАТАЛНИ, НА ДЕСЕТИНА СТРАНИ2.000 денари
СОЛАРНИ. НА ДЕСЕТИНА СТРАНИ2.000 денари
СПОРЕДБЕНИ НА 30-ина СТРАНИ3. 000 денари
КОМПЛЕТНИ
НАТАЛЕН И СОЛАРЕН (СО ПРЕДВИДУВАЊЕ)
НА 30-ина СТРАНИ3.000 денари

Споделете
fb-share-icon
Tweet 20