ПО ПРЕДСЕДАТЕЛОТ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА,

Г-ДИН ЃОРЕ ИВАНОВ КОЈ ИЗНЕСЕ ИСТОРИЈСКИ ФАКТ,

ОБРАЌАЊЕТО НА АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ,

ДО СЛОВЕНИТЕ –

ДО СВОЈОТ НАРОД!

Др. ПЕТАР ПОПОВСКИ ИЗЛЕЗЕ СО НОВИ ФАКТИ –

РУСИТЕ СЕ ПОТОМЦИ НА АНТИЧКИТЕ МАКЕДОНЦИ!

Пишува: Илија Бошков Крајнички

Драги пријатели, на почетокот на текстот, би сакал да ги повторам зборовите на Блаже Коневски кој кажа „Името ни е големо ќе сакаат да ни го земат“! Грција не е колевка на европската култура, тоа е Македонија, која Филип втори обединува 12 племиња и создава голема држава, прва во Европа. По Македонската држава полустровот кој сега го нарекуваме БАЛКАНИСКИ – Е МАКЕДОНСКИ ПОЛУОСТРОВ! Името во Балкански полуостров, го преименуваат османлиите со освојување на Македонскиот полчустров во Балкан – што значи крв и мед. По смртта на Филп Втори го наследува Александар трети, познат како Александар Македонски, многу го нартекуваат Александар Велики – најголемиот војсководец познат во Светската Историја до сега! Александар мкакедонски државата ја шири до Урал, на Запад некои историчари сметаат до Британскиот полуостров. Шкотите на старо македонски значи „скиити – народ што лута“. Некои научници ово го поткрепуваат со два факта: Само Шкотите и Македонците ги имаат гајдите како музички инструмент, како и сукњите, кои ги носат и македонските мажи во народните носии, само се поголеми – кај македонските мажи играорци. Не случајно, Швајцарскиот институт за генетика, потврди дека само македонскиот народ го сочувал свој ген од античките македонци, тоа го потврди и мадридскиот институт за генетика. Председателот на Република Македонија во емисијата на г-дин Миленко Неделковски изнесе интерсна истријска информација, дека е пронајдена плочка, која зборува за обраќањее на Александар Македонски до „словените„. Во многу мои текстови имам кажано словени како народ не постојат, „словен значи образован, религиозен човек. Спомнатите институти за генетика: Швајцарскиот и Мадридскиот утрврдија, дека со србите нашите гени имат скоро 98 проценти соовпаѓање. Не случајно, цар Душан во Скопје прво се прогласува за крал на Македонија, па тогаш на Србија. Таканаречените словенски јазици и народи, чеси, пољаци, руси се од македонски корени, како резултат на освојувањеето и ширењето на македонскиот народ на кралот Филп втори, неговиот син Александар Македонски, Цар Самоил (под чие владение бил и Белград).

Доктор Петар Поповски на својот Фејсбук профил изнесува факти кои го потврдуват моите тврдења дека русите имаат македонски корени, дека Александар Македонски царство го проширува до Урал. Доктор Петар Попоивски на својот фејсбук профил пишува „Д-р Петар Поповски

пред 22 часа ·

Pochituvani, vo Moskovskata Publichna Biblioteka se chuva LETOPIS od VII-ot vek, chij avtor e JEREMIJA RUSO. Vo toj dokumentaren nauchen trud Jremija go zapishal slednovo: “…NIE, RUSITE I MOSKOVITITE SME POTOMCI NA DREVNITE ANTICHKI MAKEDONCI. NIE DENES GO ZBORUVAME JAZIKOT NA KOJ ZBORUVAAT ANTICHITE MAKEDONCI NA MAKEDONSKIOT POLUOSTROV, KOI OSVEN SO DRUGITE ZEMJI, 307 GODINI VLADEELE I SO EGIPET…” Istoriski fakt od koj TREBA DA SE SRAMAT DOMASHNITE PREDAVNICI, kon nashata SVETA MAKEDONSKA ZEMJA I NAROD GO STAVIJA NA PODSMEV I PONIZHUVANJE PRED CELIOT SVET. Narodnata mudrost veli: DA IM E ARAM I CELIOT ZHIVOT DA GI SLEDI NARODNO PROKLETSTVO.

           БРАЌА И СЕСТРИ МАКЕДОНЦИ ТЕМЕЛ СМЕ, КОРЕН НА ЕВРОПСКАТА КУЛТУРА, ОСОБЕНО НА ОНАА ШТО ЈА НЕРЕКУВАА „СЛОВЕНСКА“. На случајно Македонија се спомнува во БИБЛИЈАТА, во стариот и во новиот завет – БИБЛИЈСКА ЗЕМЈА СМЕ! Зато се обидите, но нуспешни, да ни го сменат гентскиот код – ќе си ги изгорат рацете.

           За крај на текстот, ќе повторам само две изјави на председателот на Руската Федерација г-дин Владимир Путин: „Писменоста во Русија дојде од Македонија„ и Солун е Македонски град„ – јас би додал „СОЛУН Е ГЛАВЕН ГРАД НА МАКЕДОНИЈА – СКОПЈЕ Е САМО ПРИВРЕМЕНО ГЛАВЕН ГРАД НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА“!

https://www.youtube.com/watch?v=LQkgbuQ_Q7E

Споделете
fb-share-icon
Tweet 20