ХОРОСКОП КРАЈНИЧКИ

Пишува: Илија Бошков – Крајнички

Евреите прават смртоносна грешка (видео) – се закануваат на Русија: „Ќе победиме во оваа војна, потоа Русија ќе плати висока цена!….

ХОРОСКОП КРАЈНИЧКИ

Пишува: Илија Бошков – Крајнички

Амир Вајтман парламентарец во изреалката партија „Ликуд“ и се закани на Русија гостувајќи на „Раша Ту деј“. Во свое гледање на војниот конфликт во Украина и Русија и војниот конфликт во Изреал по гаѓањето на болницата во Газа изјаави: „Верувајте ни е сме по силни, ќе победиме во ова војна, потоа Русија ќе плати и за Украина, Русија плати висока цена“!

              Израелскиот политичар Амир Вајтман зборувајќи за неодамнешните тврдења поврзани со болницата „Ал-Ахли“ во градот Газа, Вајтман ја критикува Русија велејќи дека „ние ќе ја завршиме оваа војна, ќе победиме бидејќи сме посилни“.

„По ова, Русија ќе ја плати цената, верувајте ми, Русија ќе ја плати цената“, рече тој.

„Русија ги поддржува непријателите на Израел. Русија ги поддржува нацистите што сакаат да извршат геноцид врз нас и Русија ќе ја плати цената“, рече Вајтман.

„Ние ќе ја добиеме оваа војна. По тоа, нема да заборавиме што правите, нема да заборавиме, ќе дојдеме, ќе се погрижиме Украина да победи. Ќе се погрижиме да ја платите цената за она што го направивте вие како Русија“, додаде тој.

Ова предупредување до рускиот претседател Владимир Путин за војните против Израел и Украина р од Амир Вајтман, шеф на либертаријанската група во израелската партија Ликуд, кој оваа недела се појави на руската државна телевизија „РТ њуз“ за да разговара за борбите меѓу Израел и Хамас, како и за војната на Русија со Украина.

              Моите анализи зборуваат дека оваа закана на изреалскиот политичар Амир Вајтман скапо ќе го чини Изреал, евреите можат да останат без држава.

              Веројатно на изреалскиот политичар Амир Вајтман не му е позната „октомвриската Револуција“ која беше еврејска (Ленин беше евреин), дека во самото политбиро на СССР имаше над 80 % еврееи, затоа Русија денес не ја слави „октомвриската РЕволуција како руска“ – туку евејска, за распарчување на Русија.

              Не знам, на изреалскиот политичар Амир Вајтман дали му е позната првата изјава на претседателот на Украина Володимир Зеленски, кој е исто така евреин:

              „ОД Украина ќе правиме голем Изреал“!

              Алчноста е најстрашна болест, од која болуваат евреите во моментот, поради која и Изреал може да биде избришан од картата на светот, а евреите да доживеат вистински холокауст – од муслиманскиот џихад.

              Изреалскиот полотичар Амир Вајтман не е свесен дека со заканата кон Русија и нивниот претседател Владимир Путин, Изџреал го втурна подлабоко во живиот песок, од кој е прашање дали ќе излезе.

              Во Русија уште ги немаат заборавени чистките на Троцки (еврин) врз русите, милиони руски невини граѓани уби – ликвидираше. Од тие причини Сталин прво го ослободиод сите должности 1925, во 1927 го протера од СССР, а во 1929 година руските службите го ликвидираа во Мексико.

              Како што забележувам, изреалскиот политичар Амир Вајтман не е свесен дека на рускиот претседател Владимир Путин му е јасно дека не во воен конфликт со Украина, иту со САД и нАТО, знае е дека во војна со еврејското лоби.

              Владимир Путин подготвен е на евреите да им врати за финансирање на Наполеон Бонапарта од страната Роштилд, кој го финансираше и Хитлер – двајцата преку Украина тргнаа на Русија, да ја освојат и распарчат.

              Војната во Украина ја финансира еврејското лоби во САД преку државниот буџет, со пари на даночните обврзници на САД.

              Веројатно и ова „не му е познато“ на изреалскиот политичар и пратеник Амир Вајтман!

Споделете
fb-share-icon
Tweet 20