ХОРОСКОП КРАЈНИЧКИ

Пишува: Илија Бошков – Крајнички

Дали САД влегува во жив песок!? Американска крв се пролева во Украина! Хути погодили американски воен брод.

ХОРОСКОП КРАЈНИЧКИ

Пишува: Илија Бошков – Крајнички

САД се повеќе влегува ви жив песок со военото посредување во Украина и во Изреал. Американскиот поранешен советник во Пентагон Даглас Мекрегор даде изјава дека 400 американци најмалку досега загинале во Украина, а тоа администрацијата на САД и претседателот Џозев Бајден го кријат од народот:

            По военото посреедување во Изреал, американски нродови, како и британските воени и теретни бродови станаа метта на хурите, особено по американските напади на Јемен, бобардирање на Јемен.

            Новинските агенции јавуваат дека хутите погодиле американски воен бросд со ракета:

Во Сад во моментот се разгледува одлуката за повлекување на американските војници од Сирија:

Тука треба да се напомене дека САД заедно со Јапонија Јужна Кореја имаат воена вежва, подготовка за војна со Северна Кореја. На ово Северна Кореја мирно нема да гледа, нуклеарна сила е, постојано има проби на балистички ракети, на интерконтмителнии и среден дострел, ракети кои можат да носат муклеарно боеви гкави.

Самиот претседател на Северна Кореја КИм изјави дека кон САД САД во ист момент ќе истрела рој на нуклеарки кон САД, ако забележи опасност по Севена КОраја од повторно бомардирање на САД ч Првото беше во крејската војна од 1950-1953 година. Од тогаш во Северна Кореја се градат атомски засолниште и многу неклерни проби се вршат по земја.

Се насмеав кога ја слушнав изјавата на поранешниот претседател Доналд Трамп, кој повторно ќе се кандира на претседателките избори во САД годинава: „Ако повторно станам претседател на САД војната во Украина ќе ја запрам за 24 часа“!

Не се насмејав на неговата изјава, туку на одговорот на Влодимир Зеленски претседателот на Украина, кој го повика Доналд Трамп да дојде во Украина, да му објасни како ќе ја запре војната.

Како Трамп би гои запрел воините дејства во Ујраина?

Моите анализи зборуваа дека би ја прекинал воената и економската помош на Украина, без која Украина ќе капитулираше уште во април 2022 година.

Инаку во моментот актуелниот претседател на САД Џозеф Бајден се обидува од конгресот да добие дозвола за нова воена помош за Украина од над 40 милијарди долари, а самиот САД влегува во голема еконмска криза и воена криза, Зеленски им ги испразни воените магацини, воена индустрија им работи со намаленкапацитет.

Во септември минатата година конгресот мораше да донесе закон за зголемување на надворешниот долг на САД (која е најзадолжена земја на светотот – должи над 34 трилиони долара) за да можат да се исплаќаат платите на администрацијата и пензиите.

Дали ваквата состојба воена и економска САД ја води кон војна со Русија, Кина или СЕверна Кореја!?    

Споделете
fb-share-icon
Tweet 20