Да ли тајфунот во Кина и пожарите во Сибир се непромислени потези на САД (видеа)?? Тајфунот во Кина требаше да ги спасе амириканските фармери, да ја забави интервенцијта во Хонг Конг и на Тајван, Пожарите во Сибир да активираат магацини со нуклеарки…. ХОРОСКОП КРАЈНИЧКИ Пишува: Илија Бошков – Крајнички

Да ли тајфунот во Кина и пожарите во Сибир се непромислени потези на САД (видеа)?? Тајфунот во Кина требаше да ги спасе амириканските фармери, да ја забави интервенцијта во Хонг Конг и на Тајван, Пожарите во Сибир да активираат магацини со нуклеарки….

ХОРОСКОП КРАЈНИЧКИ

Пишува: Илија Бошков – Крајнички

Како професинален новинар аналитичар, многу се нервирам кога ќе видам суво пренесување на информациите, а при тоа ќе се лупне некоја глупост во врска со настанот. За жал, никој не се обидува да да ги анализира настаните, што стои позади настанот. Но, прво да почнам по ред.

           Пожарите ви Сибир зафатија некаде оклу 700 000 хектари шума, величина како една Белгија. Но, пред да се случат пожарите во Сибир, по природен пат невоможни се. поради ниските температури, па и во лето, единсвенио со помош на климатско орружје, бидејќи се работеше за над 40 извори на пожари. Интересно е што претседателот на Руската Федерација Владимир Путин пред  тоа ги предупреди САД индеректно дека темпаратурите во Русија неприродно се зголемуват за неколку степени. Моите анализи збоуваат дека пожарите во Сибир се случија поради претпоставката дека Русија во Сибир го има складирано нуклеарниот арсенал и тајните воени лабартатаории. Интересно, но мора да се признае дека претседателот на Руската Федерација Владимир Владимирович Путин направи велемајсторски  потег, веднаш не и нареди на војската да се вклучи во гаснењето на пожарот, чекајќи ја реакцијата од САД, пожарт го гаснеа само месните пожариникарски служби. САД забележа дека нема никакви нуклеарни експлозии, а Сибир им непознаница, третиот ден од пожарот се јави ПРетседателот на САД Доналд Трамп нудејќи помош за гаснење на пожарот. Премногу провидно и трагикомично, на што претседателот на Русија Владимир Путин се заблогадари и ја одби. Потоа Веднаш издаде наредба да се вклучи војската во гаснење на пожарот, со што пожарот беше локализиран. Претседателот на САД не ја понуди „помошта“ за да се изгсне опожарот во Сибир, тоа е попаметно, американските авиони требаше од поблизу да го снимат Сибир, да видат што крие…

           Тајфунот во Кина е исто провидна работа, а моите анализи исто зборуваат за климатско оружје. Веројатно се прашувате која е причината да се искористи лиматскотооружје? Моите анализи зборат е да се спасат фармерите и амириканското земјоделие. Секој добар аналитичар знаее дека Кина како земја со најмногу жители, има голема потреба за храна, со што е и најголем увозник на храна. Кога започна трговската војна помеѓу САД и  Кина претседателот на Русија на Кина и понуди земја во Русија, каде би можеле  ннвни компании да инвестираат во земјоделието. По тоа понуда Кина го откажа откупот на земјоделски продукти од САД, особено на сојата, бидејќи беше најголем купувач на соја од САД. Понатаму, моите анализи на што укажуваат? САД делумно да ги спаси фармерите во САД, но и да направи хаос во Кина, вомоментот кога треба да го интегрира Тајван, а да ги смири проптестите ја погодува разорен тајфун, незапамтен досега, што зборува дека не е природен. Кина е приморана да евакуира над милион луѓе, дсоега се спомнува бројка од 44 загинати, а многу поголема е. Но, што е тука за еден аналитичар најважно, за да ја ооткрие причината за тајфунот. Многу малку новинари и медиуми пренесоа бројка од 60 000 или 600 000 уништени хектари плодни насади. Ово зборува дека Кина ќе биде приморана неколупати да го зголеми купувањето или увозот на храна. Тука САД гледдат  можност делумно да се спасат фармерите, дека Кина ќе биде приморана да им го откупи родот…

           Но да ли ќе наседне Кина, времето ќе покаже, но сигурно нема да и остане должна на САД…

           Секој добар аналитичар, кој бар малку ја познава раната историја, знаее кога нашите претци правеле плодно земјиште ги чрчеле, палеле и сечеле шумите. А изгорените 700 000 хектари шума можат да ја прехранат цела Европа, но ќе бидат наменети за производство на храна за потребите на кинескиот народ…

Споделете
MacedonianAlbanianBulgarianEnglishGreekRussianSerbian
error: Content is protected !!