Кина ја одби САД, воени бродови на САД да го посетат Хонг Конг.. Ја предупреди САД да не се меша во Хонг Конг…САД не прекинува со провокациите за воен конфликт со Кина…. ХОРОСКОП КРАЈНИЧКИ Пишува: Илија Бошков – Крајнички

Кина ја одби САД, воени бродови на САД да го посетат Хонг Конг.. Ја предупреди САД да не се меша во Хонг Конг…САД не прекинува со провокациите за воен конфликт со Кина….

ХОРОСКОП КРАЈНИЧКИ

Пишува: Илија Бошков – Крајнички

Трговсксата војна што се води помеѓу САД и Кина можно е многу брзо да премине во воен конфликт, особено по неприродните тајфуни и мешањет на САД во Хонг Конг и Тајван. Кина ја редупреди САД да не се меша во Хонг Конг, по хаосот кој го создаде. Но, САД продолжува со провакации, испрати барања два воени бродови да го посетат Хонг Конг, еден до крајот на месецот, другиот во септември, Кина категорично ги одби барањата, како што направи и предходната година. По се војниот конфликт помеѓу САД и Кина е неизбежан. Но, САД треба да води сметка дека Кина е во воен и економски сојуз со Русија и Северна Кореја – двете земји се со нуклеарен потенциал.

Повеќе за одбивањето на Кина воени бродови на САД да го посаетат Хонг Конг пишува порталот http://webtribune.rs/kina-ne-dozvoljava-americkim-brodovima-da-dodu-u-hongkong/ кој во текстот вели:

Кина го отфрли барањето двета воени бродови на американската морнарица да го посетат Хонг Конг во наредните недели, изјавија американски официјални лица кои сакаат да останат анонимни.

Тие рекоа дека бродот „Грин Беј“ побарал дозвола да го посети Хонг Конг на крајот на овој месец, додека крстосувачот на лејки Ири побарал дозвола за посета во септември, пренесува Танјуг.

Еден официјален претставник додаде дека не е дадена конкретна причина за одбивањето, но дека таквиот потег не е без преседан. Кина веќе го отфрли сличното барање во септември 2018 година, пренесува Ројтерс.

Насловната фотографија е превземена ос текстот на порталот http://webtribune.rs/kina-ne-dozvoljava-americkim-brodovima-da-dodu-u-hongkong/

Споделете
MacedonianAlbanianBulgarianEnglishGreekRussianSerbian
error: Content is protected !!