Путин еврејското лоби го сврти против Полска! Зошто Путин ја „наби“ Полска на глогов колец – ја прогласи за демонска, антисимтска држава….

ХОРОСКОПКРАЈНИЧКИ

Пишува: Илија Бошков – Крајнички

Во моето село велат „Не чепкај мечка во п***а“ –Полска токму тоа го направи.

 Полска им понуди на САД од Германија да ги преселат во Полска воените бази, особено оние што поседуваат нуклерани бомби. Во Германија американски бази станаа омразени, бидејќи ги сметаат како окупциона сила.

            Полска ги покани од две пртичини: од економска, како и од русофобијата која е најмногу е пртисутна во Полска.

            Од Историјата е познато дека имало многу војни помеѓу католичка Полска и Царска Русија.

            Претседателот на Руската Федерација Владимир Путин, реши да им возврати на Полска со „нуклерака во ракавици“.

            Како што е познато Црвената Армија ги ослободи Чекословачка и Полска во втората светска војна, по што станаа и дел од Варшавскиот пакт.

При ослободувањето на овие две земји, па други кои ослободуваа ги запленија архивите, со што посеедуваат архивски документи како се однесувале за време пред и втората светска војна.

            За Полска не знам, дали Црвената армија ја ослободи или ја запре во антисимитизмот, кој беше под покривителство на Германија, поточно на Хитлер.

            Претседателот на Русија Владимир Путин обзнани документи, договори помеѓу тогашната полска влада и Хитлер, особено за поделба на Чехословачка помеѓу Полска и Германија. Што зборува дека токму со овој акт започнала втората светска војна, а не со нападот на Полска од страна на Германија.

            Инаку Полските сили воопшто не пружиле отпор при нападот, ниту пак многу е познато организирано партизанско движење за време на војната.

            Добро е познато дека во Полска, поточно во Треблинка се убиени и измачувани илјадници евреи, можеби повеќе од самиот Аушвец во Грманија. Во Полска од тогаш, значи од пред втората светска војна антитисимитизмот е на висок степен.

            Од овие причини претсаедателот на Русија Владимир Путин во својот говор во Изреал кажа „Некои европски земји сојузници на Хитлер, беа многу побрутални во својот антисимитизам од нивнииот газда Хитлер“.

Тука индиректно алудираше на Полска.

            По изнесувањето на тајните документи за полскиот антисимитизам, како и по говорот во Изреал, Владимир Путин го сврте еврејското лоби против Полска, што економски, брзо гневот на евреиите ќе го почувствуваат.

            Но, тука претседателот на Русија Владимир Путин не се запире, Полска ја чека уште една казна за РУСОФОБИЈАТА..

            Знаеме дека зимово имавме многу високи температури, со што се намалила и продажбата на рускиот гас во Евроа за околу 3 милијарди кубика, дошло допрезастувањње од испораката на гас.

            Поради ова „причина“ од мај Русија за Полска приготви „подарок“, го затвора транзитниот гасовод кој поминуваше низ  Полска.

            „Глоговиот колец“ на чичко Путин на полската економија нема да и дозволи да се повампири, да заживее.

            Не се знае само, какви колци евреите (банкарскиот картел) ќе им забодат на Полска, по објавуваето на тајните документи за полскиот антисимитизам.    

Споделете
Tweet 20