Адмиралот Фого е шокиран од воените можности на Русија! Нашиот „стретешки партнер“ го фати страв, ќе мора да побрзаме со влезот во НАТО..

ХОРОСКОП КРАЈНИЧКИ

Пишува: Илија Бошкопв – Крајнички

Сообранието би требало да побрза со ратификацијата за влез во НАТО. Лоши вести доѓаат од „ стратешкиот партнер“ САД.

            Адмиралот Фого шокиран е од воена моќ на Русија. Признава дека станаа немоќни воено, кога Русија е во прашање.

            Признава дека на САД и сојузниците ќе им требат години за да ја стасат на воено поле Русија.

            Од овие причини мора да ја убрзаме ратификацијата за влез во НАТО.

            Повеќе за шокираноста на адмиралот Фого пишува порталот:

https://inforuss.info/amerikanskij-admiral/

            Порталот излезе со наслов:

Американскиот адмирал шокиран од воените можности за РФ

Несомнено е дека последните години Министерството за одбрана на РФ презема мерки за армијата. Постигнувањата на нашата земја редовно се дискутираат на Запад. Таму се слуша, во што може да се претвори таквата супериорност на Русија.

Шокирани се од постигнувањата на РФ во Соединетите држави.

Денес, американскиот адмирал дури повика да се земе пример од Русија во воената сфера.

Ејмс Фого, командантот VMS на САД во Европа, е убеден дека нашите спецификации го одбрале вистинскиот модел на управување и добиле високи резултати.

Фого ги разликуваше методите за заштита на границите. Според него, тие се всушност точни според идеалот.

Тој исто така истакна дека во РФ МО посебно внимание се посветува на подобрувањето на оружјето.

„Им велам на нашите сојузници и партнери: ако сакате да ги заштитите вашите граници, со ограничени ресурси ограничено ресурси, видете што прави Русија во сферата на ограничување и обновување на пристапот и маневарот, а исто така направи избор во корист на слични системи: корисни ракети, станици за радиолокација на Обединети граници“ – рече Фого.

Американската војска ги издвои и руските одбранбени системи, кои се дел од вооружувањето во многу држави.

Адмиралот „искажа“ во времето на воена напнатост, потврди дека подготвеноста на Русија е на повисоко ниво.

Искусната работа на специјалистите го дале потребниот резултат. Ако така работите одат, ќе поминат повеќе години за САД и многу други земји, нема да можат да се споредуват воено со нашата земја.

Тоа значи дека Русија ќе остане најбезбедна земја на планетата.

Моите анализи зборат дека адмиралот Фого изгледа не слушнал дека Македонија наскоро влегува во НАТО. Заедно со Црна Гора ќе бидеме ударната сила на НАТО..

До нашето влегување во НАТО Русија ќе нема страв од НАТО.

Адмиралот Фого треба да биде трпелив, да почека да влеземе во НАТО, ако меѓувреме Ким не ги растури…

Споделете
Tweet 20