Планот на Бил Гејст пропадна! Поради карантинот народите се креват на протести (видеа)! По Бразил се кренаа во Романија, САД и Германија… Во  Германија и Романија се судрија со полицијата….

ХОРОСКОП КРАЈНИЧКИ

Пишува: Илија Бошков – Крајнички

Планот на длабоката држава на САД, на чело со финансиерот Бил Гејтс, пропадна за вежба на масовна контрала на народите во светот.

           Прво против карантинот поради  корона вирусот се кренаа во Бразил, по нив во Романија, Германија и САД.

           Интересно е што во САД се кренаа прво во државата Мичиген, а претседателот Доналд Трамп ги поддржа.

           Протестите се проширеа веднаш низ цела Америка, поточно низ цел САД, во сите сојузни држави.

           Самиот претседател на САД Доналд Трамп кажа дека мора да се покрене економијата, на што се спротиставија демократските гувернери, особено гувернорот на државата Њујорк.

           Тука треба да се напомене дека во државата Њујорк има најмногу заболени и починати од корона вирусот.

           Но, исто така треба да се каже дека во САД поради крона вирусот 22 милиони луѓе останале без работа, кои аплицирале за социјална помош.

           Економијата ако не се покрене, укине карантинот неминовни се протести, а некаде и граѓански војни, стомакот не трпи „марионети“ политичари.

           Во Романија и Германија протестантите се судрија со полицијата. Во Романија полицијата се повлекуваше пред протестантите.

           Простестантите организираа протести токму за време на полицијските часови.

           Истото го очекува и Балканот, особено во Србија и Македонија, ако нашите „марионетски“ политичари не се разбудат, многу брзо ќе го почувствуваат гневот на народот.

           Повеќе за протестите поради карантинот пишува порталот

           Порталот излезе со наслов:

Востание на народите поради короната по Бразил и во САД, Германија, Романија – ВИДЕО

Иако најистакнатите експерти предупредуваат дека карантинот против корона не е ниту ефикасен, ниту неопходен, некои земји продолжуваат да ја применуваат најригорознати карантини по цена на пропаѓање на економиите и тешкиот опстанок на најсиромашните делови на населението.

Првиот вистински излив на лутина на населението од овие причини се случи во Бразил.

Откако врвот на државата во Романија, предводена од претседателот Клаус Јоханис, објави уште 30 дена вонредна состојба оваа недела, буквално на граѓаните им падна темница на очите.

Романците биле дисциплинирани и ги слушале сите упатства по препорачаните мерки во пресрет на епидемијата на корона вирусот, сите со надеж дека барем некое олеснување ќе дојде во средината на април.

Во Романија досега од корона вирус умреле 421 лице. Имаа надеж има причина – во последните 24 часа беа идентификувани 351 нови пациенти (вкупно 8.418 од почетокот на епидемијата), додека 10 починаа. Бидејќи израмнувањето во голема мерка постои, очекував вонредната состојба да не продолжи, но тоа не се случи.

Поради ова, некои Романци изразија гнев кон полицијата на улица, којзнае кој  по ред за време на полициски час.

Исто така, протестите во американската држава Мичиген, поддржана беа од претседателот Доналд Трамп, веднаш се раширија низ Америка. Илјадници луѓе бараат да се укине карантинот и ограничувањата и да се спаси светската економија.

Протести имаше и во Берлин, каде имаше и судири со полицијата.

Погледнете како сето тоа како изгледаше во прилозите на видеата.

Споделете
fb-share-icon
Tweet 20