Путин му постави рампа на Бил Гејтс! Русија успешно ја тестираше првата вакцината против корона вирусот……

ХОРОСКОП КРАЈНИЧКИ

Пишува: Илија Бошков – Крајнички

Добри вести доаѓаат од Русија! Русија успеа прва дојде до вакцина против корона вирусот. Успешно е тестирана на доброволци. Прво тестирање е извршено успешно, доброволците немале никакви несакани последици.

           Ово зборува дека Русија успешно му стави на рампа на Бил гејтс и Сорос, поточно нивната хемијско билошка лабораторија Во Вухан и на остсаните раширени низ повеќе држави, особено во Украина, каде ги има над дестина.

           Тука мора да се признаее дека кој прв дојде до вакцина, значи доаѓа до голем финансиски ефект, особено кога вирусот е раширен низ целиот свет, а најмногу во САД, каде има и најмногу починати.

           Повеќе за успешното тестирање на првата вакцина против корона вирусот во русија пишува порталот:

https://rs.sputniknews.com/rusija/202007121122985790-u-rusiji-uspesno-zavrsena-klinicka-ispitivanja-prve-vakcine-u-svetu-protiv-virusa-korona/

           Порталот излезе со наслов:

“Клиничките испитувања на првата вакцина во светот против коронавирусот се успешно завршени во Русија“

           Еве го текстот во целост:

Тестовите на првата светска вакцина против вирусот корона врз волонтерите на Универзитетот Сеченов во Русија се успешно завршени, рече директорот на Институтот за медицина и биотехнологија на тој универзитет, Вадим Тарасов.

Првата група на доброволци ќе биде пуштена следната недела, на 20 јули.

Клиничките испитувања започнаа на 18 јуни. Вакцината ја изработи истражувачкиот центар за епидемиологија и микробиологија „Гамалеј“.

Целта на оваа фаза на студијата беше да се потврди безбедноста на вакцината за здравјето на луѓето и тоа беше сторено.

„Во оваа фаза е потврдена безбедноста на вакцината. Таа е на исто ниво како и безбедноста на вакцините кои веќе постојат на пазарот “, рече директорот на Институтот за медицинска паразитологија, тропски и преносни болести на истиот универзитет, Александар Лукашев.

Доброволците беа поделени во две групи – првиот доби една доза на вакцината, втората група – две.

Покрај треската, првите неколку дена по вакцината немаше повеќе несакани ефекти кај доброволците и сите се чувствуваат добро, велат во Институтот.

Доброволците биле изолирани долго време, нивниот контакт со надворешниот свет бил ограничен уште пред да ја примат вакцината, за да не се заразат со вирусот на корона.

Долгиот период на изолација се одрази на менталната состојба на доброволците, така што во текот на распитот имаше конфликтни ситуации, имаше голема емоционална напнатост и затоа беа вклучени во работата на психолозите, открива Тарасов.

Доброволците наскоро ќе се вратат во секојдневниот живот, ќе можат да одат на работа, да спортуваат.

Меѓутоа, откако ќе бидат слободени, нивната здравствена состојба ќе се следи за да се види што се случува со нивниот имунитет.

Како ќе се развијат работите понатаму во однос на вакцината зависи од сложеноста на епидемиолошката состојба и можностите за масовно производство.

Споделете