Путиновиот најголем политички дриблинг – промена на уставот, на кој наседна Западот!

ХОРОСКОП КРАЈНИЧКИ

Пишува: Илија Бошков – Крајнички

Овој текст, поточно оваа анализа требаше да ја објавам многу порано, но тоа не се случи од две причини:

Не сакав да ја расипувам забавата на претседателот на Русија Владимир Путин.

Мојата здраствена состојба, имав тешка хирушка интервенција на 3-ти јуни годинава.

Референдумот за промена на уставот во Руската Федерација преставува, за мене како новинар аналитичар најголем политички дриблинг на претседателот на Руската Федрација Владимир Путин!

      Западните новинари, како и светските новинари, па и ммногу во Русија многу лесно наседнаа веднаш по смената на Димитар Медведев од примерска функција.

Мора дапризнаам дека многу трагикомично ми делуваа. Од сламата не го видеа житото.

Кај мене овој потег не председателот на Русија ја рабуди мојата професинална деформација – новинар аналитичар, но морав да чекам на следните потези, за да го склопам мозаикот.

Потсвување на Митсушин за премиер, кој десет години беше директор на даночната управа, јасно ми беше дека се подготвуваат глобални промени. Професиналец му требаше за даночната и еконмската политика, личност кој знаееше кој олгарх што поседува и колку плаќа на државата.

Ги зајакна позициите на премиерот и владата. Со поставувањње на Димитар Медведев за потпредседател на Советот за безбедност, тоа воедно значеше потпретседател на Русија, бидејќи се ротираа со претседателот на Русија Владимир Путин на председателската функција, а со тоа ги знаеше кодовите во слуучај на нуклерана војна, како и главните цели.

Првите два потега сеуште не ја открија главната цел на промената на уставот.

Клучен беше 3-тиот потег кој никој од аналитичарите и новинари западни, како руските не го забележаа.

Главната причина не беше можноста за повторен избор на председателската функција. Третиот потег на председателот на Русија Владимир Путин ми дозволи да ја прочитам играта.

Главната причина за донесување на нов Устав или за промена на Уставот на Русија беше укинување правото на Републиките за отцепувањње. Не смееше да се дозволи судбината на СфРЈ и СССР да се повтори и на Русија, поточно Руската Федрација.

Веројатно се прашувате како председателот на Русија Владимир Путин, што би рекол Амди Бајрам „им даде гол со пета“ на ЗАпадот?

„Голот со пета“ беше вметнување правото да се кандидира за уште два мандата, јадица на кои сите се упецаа.

Тоа кога го направи се насмејав, само се прашував каков фил ќе стави на „тортата – промена на уставот“, пред да го повлече овој потег.

Ставањето во Уставот прва на уште два мндата беше рускиот народ да излезе на референдумот за промена на Уставот. Воедно ова беше да се приземји опозицијата и Западот кои почнаа да ги бројат годините до 2024 кога му истекуваше мандатот.

Моите анали зборуваат дека ово право во целост нема да го искористи. Ово го темелам на факот што во 2024ќе има 72 години. Ово зборува дека ќе искористи само уште еден мандат, значи на чело на Руската Федерација ќе биде до 2030 година, до неговата 78 година, до кога глобална политичка сцена во целост ќе смени.

Во меѓувреме неминовен е конфликт помеѓу САД и Кина поради кинеска економска експанзија. Во тоа војна Русија ќе биде победникот.

Војниот конфликт помеѓу САД и Кина е во тек преку билошката војнакорона вирусот.

      Ова војна Русија подготвено ја дочека на на 864 499 заразени имаат само 13 802 поќинати.

Од новинарски извори дознав дека Русите ја имаат веќе вакцината, која делува на 3-тр врсти на вирусот, како и лекови за него. Ги оставаат западните научници да се помачат, знаеќи дека нема да ја создадат.

Поради корона вирусот председателот на САД Доналд Трамп побара одложување на председателските избори, бидејќи имаат 4.600.000 заболени, а над 150 000 починати.

Тука не треба да се заборави економскиот колапс, над 45 милиони отпуштени работници благодарение на корона вирусот.

Споделете