Руска шлаканица за Грција преку Македонија (видео).. Мечката ја стави шепата на Балканот, врз Македонија!

ХОРОСКОП КРАЈНИЧКИ

Пишува: Илија Бошков – Крајнички

Слулајно на Јутут налетав на руски документарец за Македонија. Во документарецот се обработува македонската античка и понова  истоија, како и промената на имато, на знамето од Куклиш.

           Без разлика што е на руски, без превод е, вреди да се погледне, сиуштината се разабира.

           Документарец ги потврдува изјавите на председателот на Руската Федерација Владимир Путин:

           Солун е македонски и град!

           Писменоста во Русија дојде од Македонија!

           Во документарецот е извнреден и вреди внимателно да се погледне!

           Ако добро се анализира:

„РУСКАТА КАПА (заштита) Е СТАВЕНА ВРЗ МАКЕДОНИЈА!

Споделете
Tweet 20