Бајден кој има 77 години тврди дека станал сенатор пред 180 години! Трамп не му верува, тврди дека Бајден има менатални проблеми…

ХОРОСКОП КРАЈНИЧКИ

Пишува: Илија Бошков – Крајнички

Не можев да се не насмејам читајки го текстот на порталот

https://rusnext.ru/news/1601235324227024

порталот излезе со наслов:

„Пред 180 години“: Бајден објави дека станал сенатор во 19 век“

Еве го линкот од видеото

https://t.me/dadzibao/2549

Еве го текстот во целост:

Кандидатот за претседател на Демократската партија, Џо Бајден, во видео порака, се чини дека си додаде уште неколку години на себе со говорот на Конференцијата на градоначалниците на САД во саботата, велејќи дека тој „влегол во Сенатот пред 180 години“.

           „Ова е причината што ми стана приоритет во текот на целата моја кариера да соработувам тесно со вас. Од кога дојдов во Сенатот пред 180 години, знаеш “, рече Бајден во видеото, само за да се насмее, да направи пауза за ефект и да продолжи без да го коригира надзорот.

Бајден (77) често е критикуван за неговите вербални погрешни чекори, а неговиот републикански ривал Доналд Трамп ги нарече неговите грешки како знак на проблеми со менталното здравје, за кои Трамп инсистира дека демократот не може да служи како претседател на Соединетите држави.

Само за илустрација: Демократскиот кандидат Џо Бајден роден е 20 ноември 1942, така пишува на Википедија а Доналд Трамо 14 јуни 1946 година.

           Не исклучено Џо Бајден на Википедија да ја сокрил вистинската дата на раѓање, кога пред 180 години станал сенатор.

Извор: https://rusnext.ru/news/1601235324227024

Споделете
Tweet 20