Заев им удира завршна шлаканица на Мицковски и ВМРО ДПМНЕ (видео)! Дали Мицквски ќе го ратури ВМРО ДПМНЕ на фракции?…

ХОРОСКОП КРАЈНИЧКИ

Пишува: Илија Бошков – Крајнички

Не би сакал погрешно да ме раберат пријателите на ВМРО ДПМНЕ, со овој текст, но нивниот лидер Христијан мицковски е нивниот погребник!!

           Факт е дека сум личност што учествуваше на основачкото сонбрание на ВМРО ДПМНЕ во Кочани!

           Факт е дека пристапницата ја потпишав со крв (самопредувајќи се), но не ја предов да основачкото собрание на ВМРО ДПМНЕ во Кочани, ја испратив за Австралија кај Диме Шапкар, со кого го предвоидевме конфликтот во манастирот Св. Прогор Пчински на 02, 08 1990 година!

Се прашувате зошто?

           Не можев пристапницата да ја дадам на личност што не е македонец!

           Сите во Делчево знаат дека Љо(п)бчо Георгиевки е посвоен.

           Мојот новинарски извор зборува дека е посвоен од бугарско турско семејство, затоа го нарекувам татарче!

           Но, не е Љуб(п)чо Георгиевски единствениот лидер во ВМРО ДПМНЕ што не е македонец„!

           Никола Груевски е влав, внук на на Никос Гиујос, кои се борел со андартите против македонците, поточно македонските ревулуционари, затоа грците му изгтрадија споменик во Грција.

           Ако го анализирате Никос Грујос, на македонски добивате Никола Груевски, поранешниот лидер на ВМРО ДПМНЕ го носи истото име и презиме на неговиот дедо Никос Грујос!

           Третиот лидер на ВМРО ДПМНЕ Хридстијан Мицковски, исто така не е македонец!

           Не е случајуно Мизрахи (еврејка) која е во извршниот комитет на ВМРО ДПМНЕ (на Мицковски баба му е еврејка)!

           Потомците на Христијан Мицковски се од Костур, каде имало многу власи, што збрува дека Никола Груевски по влашка линија го попствува за лидер на ВМРО ДПМНЕ!

           По поставуивањето на лидер на на ВМРО ДПМНЕ, на Христијан Мицковски му раснат апетите, му удри нож во грб на Никола Груевски!

           Го исфрли од  новиот статус!

           Да не ме раберете погрешно, македонска етничка партија не постои, двете се фелијали на влашкото лоби, едното од морско пооле (СДСМ) а ВМРО ДПМНЕ од егејскиот дел.

           Од ова причина поминаа договорите за соработка со Бугарија и „преспанскиот договор“

           Во дсвете партии не можеш да дојдеш на повисоки функции, ако немаш нешто влашлко во потеклото или во бракот ако си женет!

Премиерот Зоран Заев не можам да го наречам преавник, не е македонец, неговите се доселени од морско поле, како и на поранешниот лидер Бранко Црвенковски.

           Но, за разлика од Христијан Мицковски, премиерот Зоран Заев отворено кажува што ќе направи.

           Гристијан Мицковски (глумеше конструктивна опозоциција), не направи ниту еден протест, кога се случуваше потпишувањето на договотрот за добро сосетво со Бугарија, ниту со преспанскиот договор!

           Не треба да се заворави, дека со помош на пратениците на ВМРО ДПМНЕ се отвори уставот, се донесосоа усатавните промени и се смени уставното име на Македонија!

             Јас, не сум правник, новинар аналитичар сум!

           Но, самата придавка Северна, без разлика да ли стои пред Република Македонија или после тоа, зборуваа дека постои Западна (дел од Албанија, Грција (јужна) и и истчната (пиренскиот дел на Македонија во Бугарија – пиринскиот дел).

           Дали дсобро се сеќавате на изјавата на Зоран Заев:

           На Мицковски му ги исполнив барањето (за законот за финансирање на париите), он требаше само членовите и симпатизерите да ги повика да излезат на референдумот.

           Факт е дека лидерот на ВМРО ДПМНЕ Христијан  Мицковски не ги повика членовите на на ВМРО ДПМНЕ да излезат на референдумот, но не ги повика нмиту да го бојкотираат.

           Референдумпт не успеа багораение „на фикусот“ поранрешниот председател Ѓоре Иванов, кој јсавно повика од говорницат нса ООН дека нема да излезе да гласа на референдумот, со тоа дека не теба и мсакедонскиот народ да излезе на гласање.

           Мерките што ги првзима владата (кои можете да ги видете во видеото) ќе го дотепа ВМРО ДПМНЕ.

           Најголемото гласачко тело во Македонија не се пртијски војници и нивните симпатезери на ВМРО ДПМНЕ и СДСМ, тоа се пенинерите, кои се 333 000, а со владините мерки се опфатени 183 000, значи скоро над 60%, што значи слоро 100 000 нови глсачи ќе се преселат од ВМРО ДПМНЕ во СДСМ, останатие 83 000 ќе апстинират.

           Ова зборува дека СДСМ се подготвува за нови предвремени парламетарни избори, каде ќе се ослободи од  туторството на ДУИ, а ВМРО ДПМНЕ со Христијан Мицковски, ќе го гиспрати во „зимски сон“!

           Со новиот статут на ВМРО ДПМНЕ престои распад на паријата на фракции, кои Никола Груевски се обиде да ги  обедини!

           Ви препорачувам внимателно да го погледнете гостувањето на премиерот на Зоран Заев на „канал 5“, можеби некои „Мицковсти ќе се разбудат“!

           Како новинар аналитиар тврдам, дека по боновите престојат предвремени избири, на кои ВМРО ДПМНЕ со Христјан Мицковски ќе доживее вистински деебакл!  

           Ќе немат тема, не можат повеќе да се повикуваат ниту на „преспанскиот договор“, ниту за договорот со Бугарија за добросество, ниту на некоја афера, како што беше „рекет“!

Споделете
Tweet 20