На младите светот останува, старците ќе владеат следните години.. Макрон за да биде во друштво со светските лидери си зема постара сопруга од него 24 години….

ХОРОСКОП КРАЈНИЧКИ

Пишува: Илија Бошков – Крајнички

Читајќи го текстот на порталот:

кој излезе со наслов:

           Паника на врвот на владејачката германска партија: Ако победи Трамп, Меркел ќе се кандидира за петти мандат“.

           Овој текст ја пробуди мојата професинална деформација новинар аналитичар, да погледнам во изводите на матичните листи на личностите на родените, на главните светски играчи: Владимир Путин, Си Џипинг, Ангела Меркел, Доналд Треап, Џо Бајден, Емануел Макрон.

           Председателот на Франција за да биде во исто друштво со светските лидери зема 24 години постара сопруга од него.

           Како што реков на почетокот на текстот по читањето на текстот на порталот решив да погледнам во изводот на матичните книги на родените на светските лидери.

           Ангела Меркел родена е на 17 јули 1954 година, ако се кандидира следната година ќе се кандидира во својата 67 година од животот, што зборува со нејзиниот пети мандат ќе ја помине бројката од 70 години животна старост.

           Председателот на Руската Федерација Владимир Путин роден е 7 октомври 1952 година, што зборува дека во моментот има 68 години.

           Ако се кандидира повторно на председателските избори 2024 година, кој новиот устав му  дозволува, ќе се кандидира на 72 години за новиот мандат.

           Председателот на САД Доналд Трамп роден е на 14 јуни 1946 година, што зборува дека има 74 години.

           Неговиот против кандидат Џо Бајден роден е на 20 ноември 1942 година (значи остаток од втората светска војна), ако обиде избран ќе има 78 години по изборите.

           Председателот на Кина Си Џипинг роден е на 1-ви јуни 1953 година, кој во моментот има 67 години, а избран е доживотно.

           Како што реков во насловот на текстот, председателот на на франција роден е на 21-ви декември 1977 година, што зборува дека годинава ќе наполни 43 години.

           Но, за да биде во друштво со водечките светски лидери зема жена постара од него 24 години.

           Неговата сопруга Брижит Макрон родена е 13-ти април 1953 години, што зборува дека има 67 години, но страста и љубовта не ја напуштаат.

           Се обидов да анализарам дали се работи за брак или посинување на председателот на Франција од неговата сопруга, не можев да дојдам до заклучок.

           Поговорката вели „љубовта е слепа“, тоа зборува дека некој треба да те води за раче низ животот.

           Народната поговорка вели:

           „На младите светот останува“ – ако ги надживеат старците!   

Споделете