Тито: Бугарите најмногу работеа против мене(видео)! Дали Захариева е само контиутет на „бугарска љубов“ кон Тито………

ХОРОСКОП КРАЈНИЧКИ

Пишува: Илија Бошков – Крајнички….

Драги пријатели, случајно наидов на интересна изјава на Јосип Броз Тито, за времето на информбирото.

           Интерресна е неговата изјава, кога бил во конфротација со ССССР, поточно со со Сталин.

Тврди дека во таа конфратација бугарите најмногу му помагале на Сталин.

           „Бугарите најмногу рабтеа против мене!“

           Ова зборува дека изјавата на Захариева е само конутитет, а Република Македонија беше дел од СФРЈ.

           Најголемиот грев што СФРЈ го направи кон Бугарија, што не отпечати доволен брј на „чрвени“.

Денес ќе имаше постабилна демографска слика во Бугарија….

Споделете
Tweet 20