Дали фајзер добива „клоца во …“ во Германија? Меркел на „коленци“ кај Путин, бара заедничко производство на вакцина и лекови против корона вирусот….

ХОРОСКОП КРАЈНИЧКИ

Пишува: Илија Бошков – Крајнички

Се забележува дека канцеларката на Германија заборави на санкциите, кои по директива на САД Германија и Европската Унија ги воведоа на Руската Федера ција.

           „Пандемијата“ со корона вирусот ја присили канцеларката на Германија Ангела Меркел, да побара помош од Руската Федеррација, поточно од нивниот председател Владимир Путин.

           Го побарала телефонски, разговарале за можноста за заедничко производство на вакцината и лекови против корона вирусот на Германија  Рускат Федерација.

           Ова зборува за јавно признание на Западот дека нивните вакцини не се безбедни!

           Ова се „правда“, како недоволен број на вакцини во Германија.

           Да не е смешно, би било трагично, кога се знаее дека самото население во поголем процент, одбива да се вакцинира со западните вакцини.

           Добро е познато дека населението, особено здраствениот персаонал одбивал да се вакцинира со вакцина на фајзер.

           Голем отпор кон фајзеровата вакцина има и кај здраствените работници во САД.

           Во САД и Швајцарија, Шпанија.. се покажаа и првите негативни последици по вакцирањето на фајеровата вакцина.

           Повеќе за телефонскиот разговот помеѓу канцеларката на Германија Ангела Меркел и председателот на Русија Владимир Путин пишува порталот:

https://inforuss.info/koronavirus-unichtozhaet-rejt/

Корона вирусот го уништува рејтингот на Меркел: Канцеларката го повика рускиот претседател

Во Германија, корона вирусот беснее, а неговиот размер фрла сенка врз политичката слика на германската канцеларка Ангела Меркел.

Мерките за задожително заклучување се продолжени во Германија до крајот на јануари.

Во оваа ситуација, Меркел го повикува Путин, надевајќи се на заедничко руско-германско производство на вакцини.

Германските медиуми зборуваат за тешката политичка реалност во Германија среде пандемија, пишува весникот „Репортер“.

Вкупниот број на лица погодени од оваа болест во Германија достигна 1,8 милиони луѓе, што е многу за 81 милион земји, а за еден ден на 6 јануари 1.019 лица починаа од КОВИД-19.

Ограничувањата на контактите меѓу луѓето, како и на патувањета во странство се ограничуваат.

И покрај преземените мерки, владата на СРГ се повеќе се соочува со остри критики од политичките противници и локалните медиуми.

Така, корона вирусот практично го уништува политичкиот рејтинг на Ангела Меркел.

Како и во случајот на целосно губење на контролата во ситуацијата со миграциската криза во 2015 година, федералната влада и канцеларката повторно демонстрираат неверојатна слабост во надминување на националните кризи, пишува главниот уредник на Улф Пошард во Дие Велт.

Според главниот и одговорен уредник на публикацијата, во германските болници има недостиг на вакцина против корона вирусот.

Во врска со ова, звучи охрабрувачки информацијата за телефонски разговори меѓу Ангела Меркел и рускиот претседател Владимир Путин, при што лидерите на двете земји разговараа за можноста за заедничко производство на лек за корона вирусот.

Беа разгледани прашања за соработка во борбата против пандемијата на корона вирусите, со акцент на можните изгледи за заедничко производство на вакцини, се вели во соопштението на Кремаљ.

Мој предлог е, со фајзеровата вакцина прво да се вакцинираат председателоот, премиерот, владата, парламентот, меѓу првите да биде и лидерот на ВМРО ДПМНЕ Христијан Мицковски – без „војвода“ нема војна.

Потоа, да се почека 2 месеца, ако не дојде до предвремени избори, да се вакцинираат здраствените работници, војската, полицијата и граѓаните.

Споделете
Tweet 20