На Кина крајната цел е Сибир!? Дали Кина стои позади корона вирусот и нерегуларните избори во САД, како и обидот за насилното предвремено заминување на Трамп од „Белата куќа“…

ХОРОСКОП КРАЈНИЧКИ

Пишува: Илија Бошков – Крајнички

Како новинар аналитичар, следеќи ги настаните на светската политичка сцена, глвните актери на политичката сцена Русија и САД, не беа играчите кои го одредуваат темпото, тоа е Кина!

          Во многу мои текстови кажав дека парапсхилогијата и астрологијата ги истражувам од 1983 година, како студент на Југословенскиот Институт за новинарство во Белград, општи смер, група аналитичари.

          Парапсхилогијата и астрологијата ми помогнаа многу во моите досегашни анализи, предвидувањаа на домашната и светската полотичка сцена.

          За да ја истражувате парапсхилогија, првиот чекор е да ја нучите азбуката, поточно да ги простудирате религиите.

          Започнав со простудирање прво на стариот, потоа новиот завет,Талмудот и Тората, Куранот, на крајот Багвад гита.

          По тоа на реед дпјде забранетата историја, за мојот македонски народ, за соседите и сограѓаните од друга нација, како и светката Историја на поголемите играчи во изминатите 300-400 години, бдејќи секој настан е недовршена работа од историјата.

          Религионите книги ако ги читате на вистински начин, меѓу редови, не како „радио Милева“ можете да дојдете до сознание во вашите понатамошни анализи, каде да ги насочете и како да ги толкувате.

          Во стариот завет, навистина пишува за повторна наезда на муслиманите, која може да ги дотепа.

          Во религиозните книги пишува (ако внимателно мешу редови читате) дека вистинската опасност доаѓа од народот со жолта раса.

          Муслиманите ќе бидат запрени од Кина, поради муслиманското население во Кина, ингурите, кои Турција ги поддржува и подбуцнува.

          Од две различити стратешки точки Кина го зема под закуп пристаништето Пиреја во Грција, а од сосема друга стретешка точка Русија го зема пристаништето во Солун, под концесија.

          Кина пристаништето Пиреја не го зема поради намерата за изградбата на брзата пруга до Унгарија, иако и тоа е еднна од причинате, вистинската причина е неминовниот конфликт помеѓу Турција и Грција (каде НАЉТО нема да сде вмеша).

          Овој конфликт најмногу и одговара на Кина, која прва ќе застане во „одбрана’ на Грција (а тоа Грцијс ќе ја распадне) за да може да расчисти со муслиманското население ви Кина, со ингурите.

            Како новинар аналитичар, познато ми е дека Кина технологијата за изработка на атомската бомба ја доби од некогашниот СССР, со кој подоцна имаше и воени конфликти 60-те години и 70-те години, имаше чести гранични кофликти, како и обид на Кина за инвазија на Русија, поточно заземање на Сбир како простор со најголеми природни ресурси во светот.

          Самиот Сибир е со големина како Европа, а Руската Федрација е дупло поголема од Европа, но најмалку населена земја е.

          За рускиот Сибир интеррес покажаа Велика Британија, како и САД.

Поради тоа се постојани санкции кон Руската Федрација, како и НАТО трупите на руските граници.

          Ако не се лажам, мислам дека изјавата беше на британската кралица:

          Природните ресурси на Сибир не и припаѓаа само на Русија, него на целиот свет“.

          Ова изјава ако не беше комична, ќе беше трагична.

          Кина сооглеувајќи ја релноста дека по воен пат не можеше само да изврши инвазија на СССР, а најмалку на денешна Руска Федерација, како наследник на СССР, реши да побара сујузник.

          Прво што направи?

          Почнува да кушува брендирани фирмиво САД, меѓу првите ја купи и настарата и главна берза во САД Чикашката берза.,

          Со банкарскиот картел во САД се договори берзата во злато од Велика Британија да ја префрлат во Кина.

          Во случај на воен конфликт (не планиран) со САД и побара силен воен сојузник – единствен таков сојузник можеше да биде само Рускатс Федрација.

          Што прави Кина?

  Прво од Русија купува современо техничко натужување, кува десетина батерии од против ракетниот систем С-400.

          Во договор со длабоката држава на САД „се договара“, САД со санкции да ја притесни Руската Федрација.

          Знајеќи за да се спротистави на сакциите од Западот и САД, на Руската Федрација ќе и требаат пари, а Русија и треба како воен сојузник во случај на конфликт со САД.

          Од ова причина прави спогодба со Руската Федерација за купување на руски гас во вредност од 400 милијарди долари, парите веднаш се дадени, а испораката на гасот треба да биде за наредните години.

          Нормално, при плаќање однапред се добива поала цена.

          Од ова прина за да се осигура Кина учествува во изградбата на гасоводот „Силата на Сибир“ а се подготвува започнување на гасоводот „Силата на Сибир 2“!

          Следниот проект го прави со израдбата на пругата низ Руската Федрација до Европа, поточно до Европската Унија.

          За да ја виде воената спосбност на Руската Федерација 2018 година заедно со Руската Федрација и Монголија (она е како украсен елемент) одржува најголеми воени вежби, каде учествуваат над 350 000 војници, над 10 000 тенкови и над 1 000 авиони.

          Во 2019 следуваше воената вежба на кинеската и руската морнарица.

          Во меѓувреме Кина се обиде да изгради сопствена всленска станица, но неуспешно, самите мора да ја бутнат.

          Со длабоката джава, а како финансиер се јавува Сорос, во Вухан се поготвува корона вирусот како билошко оружје, кое првенствено беше наменето за предсдателските избори во САД, поради трговската војна Доналд Трамп што ја започна со Кина, во која Кина имаше големи загуби.

          По економскиот колапс кој Западот го доживува со корона вирусот, корона вирусот само го зголеми колапсот, Европската Унија, поточно Германија е тука главниот фактор, потпишува трговски договор со Кина од дневна трговска размена од една миларда долари, значи годишно околу 400 милијарди долари.

          Не случајно, Кина го призна Џо Бајден за нов председател на САД, но не веднаш, за да не се раголи веднаш, а Руската Федрација уште го нема тоа направено, пред званично да го прогласат.

          Не е исклучено зад изборниот циркус во САД да како финсиски грб стои Кина, но под еден услов Доналд Трамп, кој и нанесе економски штети, да се исфрли не само од Белата куќа, туку и од самата политичка сцена.

          Од тие причини не исклучено деновиве амандманот 25 да се приомени во САД, со што на Доналд Трам би се оневозможило понатамошното учество на политичката сцена во САД.

          По, се изгледа дека проектот „заминување на Доналд Трамп“ може Кина да ја принуди да влезе во воен конфликт, ако работите не се одвиваат по планот.

          Последниот чекор ќе биде Сибир, воено со анирикланска техника и оружје, како и кинеско, но и кинески пари!

          Ко новинар аналитичар, се прашувам председателот на Руската Федерација Владимир Путин дали се „преигра“ со лидерот на Кина Си Ѓипинг, или го пупти да виде до каде ќе оди, во одреден момент да му ја спушти рампата!

Споделете
Tweet 20