Лиде го виде Филипче, се сретнаа и се сликаа. Не кажа дали следува преку ред „вакцинација“, по средбата.  

ХОРОСКОП КРАЈНИЧКИ

Пишува: Илија Бошков – Крајнички

Главна тема вчера и по порталите беше средбата на Лиде (Л.Г) која лично ја познавам, на која и имам изработено хороскоп, пријателка ми е на фејсбук.

              Потоа, имаше неколку астролошки кнсултации по телефон.

              Инаку, девојчето кога и го работев хороскопот работеше во приватна агенција за обезбедување, значи во обезбедување.

              Минатата година телефонски се слушнавме неколкупати, при што ми кажа:

              „Имам желба да испијам Кафе со филипче, затоа постојано го  провоцирам да се видеме, за средба.

              Но, кога го видов текстот на порталот:

забележав, деека делумно и се исполнила желбата, била исполнета со „трема“ особено со создавањето на заедничката фотографија.

              Но, од текстот на порталот, од исповедот на Лиде не се гледа дали испиле заедничко кафе или по сликањето следувало заедничкото кафе.

              Лиде го направи првиот чекор (не е познато дали имало втор чекор), на ред е министерот Филипче да го направи следниот чекор, да не ја разочара Лиде…

Споделете
Tweet 20