Зеленски бара средба со Путин, но уште не знае за што би разговарал со Путин (видео)! Зеленски се „разеленува“ со пролетта, пределага средбата да се одржи во Ватикан…

ХОРОСКОП КРАЈНИЧКИ

Пишува: Илија Бошков – Крајнички

Не можев, да не се насмејам слатко гледајќи го видеото што ви го постирам со текстот!

            Прдседателот на Украина Владимир Зеленски бараше средба со председателот на Русија Владимир Путин во ДОНБАС, на беше одбиен.

            Предсдателот на Русија Владимир Путин му предложи средба во Москва, ак има желба да разговара за билетралните односи, а во ДОНБАС да оди да разговара со двете самораглсени републики Донецк и Луганск.

            По ова, председателот на Украина Владимир Зеленски (кој инаку е ецреин) предложи неутрален терен, да разговараат во Ватикан.

            Веројатно има желба „папата ја блогослови средбата“ со председателот на Русија Владимир Путин.

            Но, наијинтересно од сето ова, на прашањето за што би разговарал со председателот на Русија Владимир Путин, председателот на Украина Владимир Зеленски одговорил:

            „Уште не знам, за што би можеле да разговараме?“

            Веројатно, председателот На Украина Владимир Зеленски почувствува дека дојде пролетта, дека се се „разеленува“, дека пролетта е неговото годишно време, време за комедии на светската политичка сцена….

Споделете
Tweet 20