Анализа која се потврди! Како Путин со помош на Меркел го издрибла Обама и САД, како го поврати Крим во Русија….

ХОРОСКОП КРАЈНИЧКИ

Пишува: Илија Бошков – Крајнички

Драги пријатели, ВИ постирам дел од текстот на моја анализа од Точно пред 7 години, поточно од 8-ми јуни 2014 година, кој го објавив на мојот профил, во мојаа група и моите две страници на фејсбук.

            Уште во 2014 година, јасно укажав каква игра се игра во Украина, каков епилог ќе добие.

            Како новинар аналитичар солидно ја познавам историјата, но и аналитички од моето дипломирање на Хугословенскиот Инститиут за новинарство во Белград, 1986 општи смер, група аналитичари, ги анализирам светската политичка сцена, како и нашата домашна политичка сцена.

            Кога почна расподот на Југославија, војните расплет, еден пријател во Кочани, загрижен за настаните (инаку политички беше анхгажиран во сојузот на младината), да не ја зафати и Македонија, ме запре пред автобуска станца во Кочани 1992 година со прашањето:

            Крајнички што се случува, кога ќе запрат конфликтите во Југославија (птројугословенски размислуваше)?

            Кратко му одговорив:

            „Кога САД ќе го бомбардираат Белград“!

            Бесно ми одговори:

            „не трескај глупости“!

Веднаш се одалечи од мене, повеќе не кмуницираше со мене.

            За жал, мојата тогашна анализа се оствари, граѓанската војна запре токму со бомбардирањето на Белград.

            Ова моја анализа и предвидување се потврдија во почетокот на 1999 година (во февруарскиот број) во моето списание „Хороскоп“, каде го најавив доаѓаеето на Трајковски на власт како и интервенцијата на НАТО во СР Југославија (тогашна Србија и Црна Гора).

            Но, да се вратам на темата на украина, Крим, Русија, Германија и САД.

            Председателот на Руската Федрација Владимир Путин го имав добро анализирано и проучено, не ми беше тешко да ги предвидам потезите кои ќе ги влече, да ги анализирам потезите што ги повлекува.

            Интересно е што ден денес имам чувство, дека во далечната 1987 година го имам сретнато во Дрезден (тогашна Источна Германија) кога автопат одевмве со еден колега од Рударскиот Факултет (тоа ми беше втор факултет – кој не го довршив), кој се викаше Владо, иунаку го викавме „попе“, струмичанец беше.

            Одевме автостоп птреку Унгарија, Чехосдловачка, Источна Германија – Шведска.

            Во Дрезден се задржавме да испиеме по некое пиво – мислам дека и тука го забележав денешниот председател на Руската Федерација Влкадимир Путин како не набљудува.

            Не можам да тврдам 100 %, но енерргетско поле ден денес ми се совпаѓа со неговото енергетско поле, кога гледам негови директни или снимени оргинални срдби и говори (двојникот му има друго енергетско поле).

            Но, да не должам многу еве дел од мојата анализа од пред 7 години за настаните во Украина.

            Во мојата анализа јасно укажувам како председателот на Руската Федерација Владимир Путин со помош на канцеларката на Германија Ангела Меркел си го поврати Крим.

            Тука треба да се напомене дека председателот на Руската Федерација Владимир Путин и канцеларката Ангела Меркел се „добри“ познаници од Дрезден, каде живееше канцеларката на Германија АСнгела Меркел, а денешниот пре4дседател на Руската Федерација Владимир Путин беше раковдител на КГБ во Дрезден.

            Еве дел го делот од мојата анализа од пред 7 години. На мојот профил ја имате во целост.

Путин и Меркел го добија изборите –

во Украина

Пишува: Илија Бошков – Крајнички

Обама и САД се збогуваа со Европа, со нивното влијание во Европа. Изборот на Порошенко беше тројански коњ, коњ кој Обама го јавна неоседлан и без узди – уздите останаа во рацете на Меркел и Путин.

Драги пријатели, овојпат во овој текст ќе нема  доминација на астролошките толкувања, повеќе ќе бидат новинарско – аналитички (по локација сум новинар), астрологијата ми помага реално и на време да ги согледам настаните што треба да се случат). Победата на Петро Порашенко на председателските избори во Украина ме предизвика на гугал да видам за каква личност се работи.

Ги побарав неговите податоци, наталната карта, но не успеав да ги најдам. Но, најдов негови фтографии со Обама и фотиграфија со Меркел и Путин – останав без текст.

Петро Порешенко уште во првиот круг, ги доби изборите благодарение на Меркел и Путин.

Поразот на Јулија Тимашенко беше голем шамар на САД и Обама – ослободување на Германија од влијанието на САД.

Изборот на Јулија Тимашенко за председател на Украина беше со цел на Западот, особено на САД, Украина да ја ја одвојат од партнерство со Русија.

Путин на време го виде ова, знајеќи дека Украина е зависна од Рускиот гас и нафта, на Јулија Тимошенко и понуди да потпише банкротрен договор за рускиот гас.

Тоа донесе до паѓање на Јулија, до нејзино заминување во затвор, до доаѓање на прорускиот орентираниот Јунукович на власт.

Со неговото доаѓање на власт Украина доби повластен договор и цени за рускиот гас и финасиска помош.

Согледувајќи го ово САД побара помош од Германија, без да согледа во што влегува.

Меркел испрати еден од браќата Кличков, да организира бунт и ннасилно симнување на Јунакович од власт.

Кличков од силната желба за полиичка кариера, да стане председател на Украина ја прифати улогата – доби градоначелничка фотеља на Киев. Со оваа функција завршува неговиот обид во политиката, а голема дамка фрли врз својата спортска – боксерка кариера. Дамката е облеана со невина Украинска крв.

Јанукович, како и многу други политичари кои се само маши или слуги на поголемите сили, беше потрошен материјал.

Повеќе во Украина не можеше да биде корисен, доби Азил во Русија.

Путин и Меркел свесни за настанатата ситуција, го праќаат Кличков (знакеќи ја неговата ппуларност како боксерски шампион – но со Германско државјанство) во Украина, да помогне во државниот пуч. Тој тргнува со надеж дека ќе застане на местото на Јанукович, несвесен дека слугите секогаш се потрошен материјал.

За да се задоволи САД, нивниот човек Јулија Тимошенко веднаш е ослободена, надевајќи се дека повторно ќе ја вратат на председателското место, со тоа влијанието на САД во Украина.

Согледувајќи го ова, Мерркел (за да е ослободи од Американското влијание) и Путин (без војна да ги заштити русите во Украина и да го поврати руското влијание) го подржаа Петро Порашенко на изборите.

Неговиот вчерашен говор, по заклетвата што ја даде како нов председател на Ураина,во еден дел беше трагикомичен, обид да се задоволи Обама (кој жеден преку вода го пренесоа Путин и Меркел) дека Крим ќе го врати во Украина.

Но вториот дел од говорот, во кој кажа дека веднаш ќе почне со денцетрализацијата, зборува дека е договорено со Путин и Меркел источна Украина (без Крим) да остане дел од Ураина, но со поголеми права, еден вид федерализација на Украина или кантонизација.

Ова на Укарина ќе и донесе мир и финасиско заздравување. Досегашната помош што ја добија и ја добиваат од САД и Западот е комична, во однос на онаа што Путин ја понуди на Јанукович.

08. 06. 2014 Господова

2 часот и 45 минути

Скопје, Македонија

Споделете
Tweet 20