Ритуал за ослободување –

од несреќна љубов

ХОРОСКОП КРАЈНИЧКИ

Пишува: Илија Бошков – Крајнички

Време е да проговориме за несподелената или за несреќната љубов.Често се случува, така што љубениот човек си оди наеднаш, а во вашето срце останува, само болка, тага и очекување.

Но, често пати и ние самите сме виновни за тие трагедии. Зошто со нас се однесуваат онака, како што ние сме поскале. Страдањето по една несреќна љубов ја разрушува личноста.

Ако човек страда повеќе од еден месец тоа веќе е тревожен синоним, дури и ако имаме предвид, дека станува збор за најсилната и вистинска љубов.

Понекогаш во човекот се појавува мазохистичен комплекс – сопственото страдање. Тогаш тој се опијанува од него, управувајќи го на тој начин своето суштествување и животот на своите блиски.

Тоа зборува за мрзливост на душата и умот пред се, а исто така и за психичко заболување. Ваквото однесување зборува, дека човекот мисли само на себе си и дека во јавноста има ниска оценка за себе си. Овој текст е за оние во кои се уште има остатоци од здрав разум, за оние кои сакаат, но прост оне можат да се извлечат од емоционалната пропаст во која што западнале.

Тој ќе им помогне да ја скратат порочната врска, да си обезбедат душевно спокојство и да му се радуваат на животот повторно.

Ритуал број еден за ослободување на срцето и на душата од несреќната љубов

1. Сама по себе љубовта не може да причини страдање.

Помислете точно, што точно ви причинува болка. Можеби вие сте натажени од тоа, дека тој човек не стнал ваш сопатник за цел живот? Или од тоа, дека не успеал да ве процени? Дали се покажал, како неблагодарен, а вие сте му давале толку многу? Или ви ја засегнал честа, сметајќи ја некоја друга за пободобра од вас? Со што? Често пати најмногу ве измачува стравот од самотијата. Помислете каков е вашиот проблем. Но практично долгите страдања секогаш ја означуваат бедноста на внатрешниот мир – треба да се замислите за сопственото развој.

2. Земете тетратка и подробно опишете ја историјата на вашата љубов.

Посочете ги: местото на познанството, точната адреса, времето, датумот, ситуацијата. Опишете го развивањето на односите, ставете акценнт на моментите кои што ви донесле болки. Повторно посочете го времето, градот, адресата, датумот, ситуацијата, опкружувањето, размислете имате ли чувство за болка? Запрашајте се онолку пати, додека болката не исчезне. Потоа искинете ги тие страници и кажете си: “ Било што било! Сега се ќе биде поинаку! “. Сега напишете ги одговорите на сите зададени прашања. Тие не трба да бидат после исполнувањето на првата и втората точка.

А)Што ви недостасува за да бидете силни и да имате самодоверба?

Б)Кои ваши црти довеле до ваква ситуација на работите?

В) Каде сте згрешиле? Прочитајте се, но не се критикувајте премногу. Запомнете – таквата врска не е последна, дури и ако сте над педесет години.

3.Направете го следново во три или седум последователни денови:

Наливајте во една кофа или леѓен вода на температуре од 32 до 34 степени целзиусови. Ставете ја ракат во водата и движете ја во насока на стрелките на часовникот, додека да направите вртежи во водата. Притоа изговорете:

„Мајчице, водице измиј го, оттргни го од мене гневот и приврзаноста. Излекувај го моето срце, ослободи ми ја душата од злото, помогни ми да се родам повторно!”. Повторете го ова три пати, исправете се и истурете ја водата врз својата глава. На таков начин вие ќе се ослободите од негативните, нездрави емоции, ќе ја ослободите својата психа и енергија од навиката. Со тоа ќе го исчистие физички своето тело.

A) Земете еден светец(икона)

Најдобро иконата да е црковна и со кандило. Со нејзиниот пламен бавно заобиколете го долниот дел од вашето тело започнувајќи со колената. Таму каде што свеќата ќе пука задржете ја подолго време. Изговорете: Јас се ослободувам од тебе за нов живот. Прости и пушти ме. И јас ти простувам и те пуштам”. Повторете од едемаш до три пати. Овој ритуал се нарекува горење. Може да се прави наместо обиколувањето, а може и едното и другото.

Тоа е. Сега можете да живеете со радост. Важно е што ќе видите дека на овој свет има многу убави нешта и дека нема потреба да се заморувате со еден човек.

Ритуал број два за ослободувње на измченото срце од несреќна љубов.

Кога немате сили да ја заборавите претходната љубов, а решите да и се предадете на нова и сакате да расчистите со минатото ќе ви помогне јоргованот. Наберете за време на ноќта јоргован и внесете го во соба со прозорци на исток (добро би било ако прку прозорецот се гледа Венера). Поставето спроти прозорецот огледало, а пред него наместете вазна со букет јоргован. Пречекајте ја муграта гледајќи во огледалото низ цвеќињата и спомнете си убаво за тоа какви биле вашите чувства.

После тоа постевете го јоргованот блиску до вашата перница. Нека остане таму додека се исуши. После тоа однесете го до дрвото од каде сте го набрале. Набрзо од вашата љубов ќе останат само мили спомени и благодарност до човекот, кој што ја пробудил а вашето срце ќе се отвори за нова љубов. Да сакаш е толку прекрасно!

Подетално што ве очекува можете да се инфотмирате на контат. тел 078 215 911

ИЗРАБОТКА НА ХОРОСКОПИ

НАТАЛНИ, НА ДЕСЕТИНА СТРАНИ – 1.500 денари

СОЛАРНИ. НА ДЕСЕТИНА СТРАНИ – 1.500 денари

СПОРЕДБЕНИ НА 30-ина СТРАНИ – 2. 500 денари

КОМПЛЕТНИ –

НАТАЛЕН И СОЛАРЕН (СО ПРЕДВИДУВАЊЕ)

НА 30-ина СТРАНИ – 2. 500 денари

Споделете
Tweet 20