ЅВЕЗДИТЕ И ЗАРАБОТУВАЧКАТА

ХОРОСКОП КРАЈНИЧКИ

Пишува: Илија Бошков – Крајнички

ПАРИ, тој магичен збор

Имате нос за бизнис, играте на големи влогови и не морате да се потите за да заработите? Или сте вредна мравка која паричка по паричка гради палата? Секако, се разликуваме и по начинот на кој стекнуваме пари и по тоа како ги трошиме, а во се се заплеткале – ѕвездите!

ОВЕН

Вреден и чесен работник, на кого парите можеби и не му се основен мотив, но нема да трпи и неговата работа да не е примерно наградена. Полн со енергија и во вечна акција, секогаш има и дополнителен извор на приход, постојано смислува нови работи, но исто така и лесно го заведуваат, погрешно да вложува, брзоплето влетува во работата чија сигурност не ја проверил. Овенот верува во своите способности, се преценува, а ги потценува другите, а евентуалниот неуспех нема за долго да го обесхрабри. Често има загуба, знае да му се случи и да не го покрие вложениот капитал: Овенот поради тоа не се грижи – важно е да работи!

Подетално што ве интересира на контат. тел 078 215 911

ИЗРАБОТКА НА ХОРОСКОПИ

НАТАЛНИ, НА ДЕСЕТИНА СТРАНИ – 1.500 денари

СОЛАРНИ. НА ДЕСЕТИНА СТРАНИ – 1.500 денари

СПОРЕДБЕНИ НА 30-ина СТРАНИ – 2. 500 денари

КОМПЛЕТНИ –

НАТАЛЕН И СОЛАРЕН (СО ПРЕДВИДУВАЊЕ)

НА 30-ина СТРАНИ – 2. 500 денари

БИК

Трпелив и упорен обожавател на с# што шушка и ѕвечка, (секако, се мисли на парите), а при тоа не ја сака мотиката (се мисли на напорната работа), ќе најде начин лесно и безболно себе си да си дозволи удобен живот. Вешт трговец е, меѓутоа, тешко се впушта во ризик и оперира исклучива на проверени патеки. Брзиот успех не е карактеристичен за Бикот: својот имот тој го собира полека, штедејќи и калкулирајќи и со најмалиот трошок. Ретко води повеќе работи истовремено: Бикот пред себе поставува цел кон која со години тврдоглаво се стреми.

Подетално што ве интересира на контат. тел 078 215 911

ИЗРАБОТКА НА ХОРОСКОПИ

НАТАЛНИ, НА ДЕСЕТИНА СТРАНИ – 1.500 денари

СОЛАРНИ. НА ДЕСЕТИНА СТРАНИ – 1.500 денари

СПОРЕДБЕНИ НА 30-ина СТРАНИ – 2. 500 денари

КОМПЛЕТНИ –

НАТАЛЕН И СОЛАРЕН (СО ПРЕДВИДУВАЊЕ)

НА 30-ина СТРАНИ – 2. 500 денари

БЛИЗНАЦИ

Недоверливи ‘’мативоди’’кои до пари доаѓаат на несфатлив начин. Не е омилен како деловен партнер, и самиот често нуди соработка. Прелажување или не дај боже кражба никогаш не му се намера, иако поради неговата брзоплетост и неодговорност често некој останува со кратки ракави. Што се однесува до финансискиот успех, има чести подеми и падови, неретко е до гуша задолжен, не се придржува до роковите, но најпосле се враќа и завршува во плус. Омилена забава му е да работи сто работи во исто време (ретко нешто да заврши), а на сериозните работни луѓе им препорачуваме да го избегнуваат.

Подетално што ве интересира на контат. тел 078 215 911

ИЗРАБОТКА НА ХОРОСКОПИ

НАТАЛНИ, НА ДЕСЕТИНА СТРАНИ – 1.500 денари

СОЛАРНИ. НА ДЕСЕТИНА СТРАНИ – 1.500 денари

СПОРЕДБЕНИ НА 30-ина СТРАНИ – 2. 500 денари

КОМПЛЕТНИ –

НАТАЛЕН И СОЛАРЕН (СО ПРЕДВИДУВАЊЕ)

НА 30-ина СТРАНИ – 2. 500 денари

РАК

Проверено добар трговец, со извонреден “нос” за бизнис. Препознава можност таму каде што уште никој не ја видел, знае добро да вложи, но негова главна потпора е способноста за штедлив живот, кој што на крај сепак му овозможува луксуз. Често го обвинуваат за скржавост. Меѓутоа, под овој знак неретко се родени и големи мрзеливци и неработници, кои што само гледаат каде да се одморат, а извор за приходи бараат во добра “шанса” (за женидба). Ако не спаѓате во друга категорија, би биле успешен трговец, во некој мал дуќан во вашата куќа, каде се врти ситна, но сигурна добивка.

Подетално што ве интересира на контат. тел 078 215 911

ИЗРАБОТКА НА ХОРОСКОПИ

НАТАЛНИ, НА ДЕСЕТИНА СТРАНИ – 1.500 денари

СОЛАРНИ. НА ДЕСЕТИНА СТРАНИ – 1.500 денари

СПОРЕДБЕНИ НА 30-ина СТРАНИ – 2. 500 денари

КОМПЛЕТНИ –

НАТАЛЕН И СОЛАРЕН (СО ПРЕДВИДУВАЊЕ)

НА 30-ина СТРАНИ – 2. 500 денари

ЛАВ

Грандоман со незадоволиви апетити, но и големи способности. Важно му е дека неговиот начин на заработување е проследен во медиумите, со пофалби, со висока позиција во општеството… Работите ги дели на достојни и недостојни, а не на исплатливи и неисплатливи. Може да биде напорен како соработник поради смисленоста и нефлексибилноста, тој е доверлив партнер кој што побргу ќе умре, отколку да го извалка своето име со какви било нечесни работи. Како извонреден организатор и координатор, ќе заблеска на раководна функција.

Подетално што ве интересира на контат. тел 078 215 911

ИЗРАБОТКА НА ХОРОСКОПИ

НАТАЛНИ, НА ДЕСЕТИНА СТРАНИ – 1.500 денари

СОЛАРНИ. НА ДЕСЕТИНА СТРАНИ – 1.500 денари

СПОРЕДБЕНИ НА 30-ина СТРАНИ – 2. 500 денари

КОМПЛЕТНИ –

НАТАЛЕН И СОЛАРЕН (СО ПРЕДВИДУВАЊЕ)

НА 30-ина СТРАНИ – 2. 500 денари

ДЕВИЦА

Вредната мравка на Зодијакот, која што прва доаѓа, а последна си оди од работа, која без приговор прифаќа секакви задолженија, ги извршува во зададениот рок, а патем уште стигнува и да им помогне на колегите. Со скромни барања, штедливи (понекогаш скржави); дома или во банка редовно има значајна залиха која ја чува за црни денови, и по која посегнува дури во крајна нужда. Способна е да извршува и неколку работи паралелно, никогаш не се ‘’гуши’’ од законските регулативи и е препорачлива за деловен партнер. Сепак во пресудни моменти, кога е потребно да се прифати ризик и да се реагира брзо и решително – Девицата заглавува.

Подетално што ве интересира на контат. тел 078 215 911

ИЗРАБОТКА НА ХОРОСКОПИ

НАТАЛНИ, НА ДЕСЕТИНА СТРАНИ – 1.500 денари

СОЛАРНИ. НА ДЕСЕТИНА СТРАНИ – 1.500 денари

СПОРЕДБЕНИ НА 30-ина СТРАНИ – 2. 500 денари

КОМПЛЕТНИ –

НАТАЛЕН И СОЛАРЕН (СО ПРЕДВИДУВАЊЕ)

НА 30-ина СТРАНИ – 2. 500 денари

ТЕРЕЗИЈА

Обично се вработени околу галерии, музеи, модни ревии, козметички салони, цвеќарници, бутици и слични места каде што е удобно и убавото е споено со корисното. Материјалната и финансиската сигурност и се од пресудна важност: преку наследство, брак, или пак сопствена работа обично им успева да обезбедат удобна секојдневица, во која што нема да мора да се одрекува за да ужива. Спаѓаат во оние кои исклучиво работат работи кои што ги сакаат, им недостасуваат амбиција и сила за поголеми потфати: потребен им е некој да ги поттикнува и турка, затоа што најмалиот неуспех лесно резултира со предавање.

Подетално што ве интересира на контат. тел 078 215 911

ИЗРАБОТКА НА ХОРОСКОПИ

НАТАЛНИ, НА ДЕСЕТИНА СТРАНИ – 1.500 денари

СОЛАРНИ. НА ДЕСЕТИНА СТРАНИ – 1.500 денари

СПОРЕДБЕНИ НА 30-ина СТРАНИ – 2. 500 денари

КОМПЛЕТНИ –

НАТАЛЕН И СОЛАРЕН (СО ПРЕДВИДУВАЊЕ)

НА 30-ина СТРАНИ – 2. 500 денари

СКОРПИЈА

Сака динамични и опасни занимања и почесто ќе биде без пари, отколку да работи нешто досадно и монотоно. Вредна е и способна, не прифаќа компромиси, дава с# и бара с#. Не се обидувајте да ја изиграте: се сфаќа лично, осветољубиви се и во состојба да ја расипат целата работа како би ви дале до знаење со кого имате работа. Не е за големи организации и колективи: ако се најде таму, ќе делува ако окоравен индивидуалец, кој го извршува зададеното, но само на нему својствен начин. Знае да ризикува, да намириса добра можност, вешто блефира: ако изгуби повеќе пари, пронаоѓа начин тројно да ги врати.

Подетално што ве интересира на контат. тел 078 215 911

ИЗРАБОТКА НА ХОРОСКОПИ

НАТАЛНИ, НА ДЕСЕТИНА СТРАНИ – 1.500 денари

СОЛАРНИ. НА ДЕСЕТИНА СТРАНИ – 1.500 денари

СПОРЕДБЕНИ НА 30-ина СТРАНИ – 2. 500 денари

КОМПЛЕТНИ –

НАТАЛЕН И СОЛАРЕН (СО ПРЕДВИДУВАЊЕ)

НА 30-ина СТРАНИ – 2. 500 денари

СТРЕЛЕЦ

Интелегентен, продуховен, со широк интерес, Стрелецот е тип кој што може да извршува разни работи, кај кои му е оставена потполна слобода на делување. Има развиена смисла за бизнис, знае добро да ги вложи парите, а со заштита на Јупитер, лесно добива и на коцка. Бидејќи е коректен и вреден работник, обично не мора да се поти за да заработи. Со развиеното чувство за правда, тешко е му се случи некого да го изигра. Доколку тоа од одредени причини сепак му се случи, ќе го надополни изгубеното и ќе ви нуди противуслуги. Не знае да штеди, побргу подарува и редовно има некое дополнително занимање.

Подетално што ве интересира на контат. тел 078 215 911

ИЗРАБОТКА НА ХОРОСКОПИ

НАТАЛНИ, НА ДЕСЕТИНА СТРАНИ – 1.500 денари

СОЛАРНИ. НА ДЕСЕТИНА СТРАНИ – 1.500 денари

СПОРЕДБЕНИ НА 30-ина СТРАНИ – 2. 500 денари

КОМПЛЕТНИ –

НАТАЛЕН И СОЛАРЕН (СО ПРЕДВИДУВАЊЕ)

НА 30-ина СТРАНИ – 2. 500 денари

ЈАРЕЦ

Опсесивен работник кој што прифаќа се што донесува добра заработувачка. Ќе ја засака секоја работа во која се врти голема пара, а работите ги дели исклучиво на рентабилни и нерентабилни. Амбициозен и пробивен, ги руши сите пречки пред себе, нема милост кон слабите, ја гледа исклучиво сопствената добивка, а се дружи само со луѓе од кои што очекува некоја полза. Скржав е, но на себе не штеди. Целиот живот ќе и го посвети на кариерата и општествениот успех: го привлекуваат политиката и дипломатијата, високите функции. Методичен, доследен и доверлив, успешен е во тие занимања, затоа што е воден од суровата амбиција, а не од идеалите.

Подетално што ве интересира на контат. тел 078 215 911

ИЗРАБОТКА НА ХОРОСКОПИ

НАТАЛНИ, НА ДЕСЕТИНА СТРАНИ – 1.500 денари

СОЛАРНИ. НА ДЕСЕТИНА СТРАНИ – 1.500 денари

СПОРЕДБЕНИ НА 30-ина СТРАНИ – 2. 500 денари

КОМПЛЕТНИ –

НАТАЛЕН И СОЛАРЕН (СО ПРЕДВИДУВАЊЕ)

НА 30-ина СТРАНИ – 2. 500 денари

ВОДОЛИЈА

Немарниот и по малку неодговорен однос кон парите е карактеристика на повеќето Водолии. Нерационални трошоци, недостаток на чувство за секојдневна економија, растрошност… Сепак, Водолијата е често врвен бизнисмен, заради истенчена интуиција, визионерски поглед во иднината, оригинални решенија, креативен пристап кон работата. Не сака да игра на ситно: обично не остварува големи добитоци, но ниту големи губитоци. Често ги менува работите затоа што не поднесува монотонија. Вечно трага по нови можности, успешно организира и по неколку работи одеднаш, важно му е неговата работа да биде на општо задоволство.

Подетално што ве интересира на контат. тел 078 215 911

ИЗРАБОТКА НА ХОРОСКОПИ

НАТАЛНИ, НА ДЕСЕТИНА СТРАНИ – 1.500 денари

СОЛАРНИ. НА ДЕСЕТИНА СТРАНИ – 1.500 денари

СПОРЕДБЕНИ НА 30-ина СТРАНИ – 2. 500 денари

КОМПЛЕТНИ –

НАТАЛЕН И СОЛАРЕН (СО ПРЕДВИДУВАЊЕ)

НА 30-ина СТРАНИ – 2. 500 денари

РИБИ

На изглед млаки и неамбициозни, без некои посебни планови во животот, Рибите сепак тежнеат кон успехот и признанието. Со парите располагаат во распон од расфрлување до патолошка скржавост. Послушни работници се, ќе ви излезат во пресрет, но на нив не треба премногу да се потпирате: нивните интуитивни проценки вредат само за нив. Потребни им се работи кои не бараат брзина и практичност, туку фантазија и креативност.

Подетално што ве интересира на контат. тел 078 215 911

ИЗРАБОТКА НА ХОРОСКОПИ

НАТАЛНИ, НА ДЕСЕТИНА СТРАНИ – 1.500 денари

СОЛАРНИ. НА ДЕСЕТИНА СТРАНИ – 1.500 денари

СПОРЕДБЕНИ НА 30-ина СТРАНИ – 2. 500 денари

КОМПЛЕТНИ –

НАТАЛЕН И СОЛАРЕН (СО ПРЕДВИДУВАЊЕ)

НА 30-ина СТРАНИ – 2. 500 денари

КАКО РАСПОЛАГАТЕ СО ЗАРАБОТЕНОТО

Парите просто ви се лизгаат низ прстите или пак срцето секој пат ви се стега кога морате да го одврзете кесето? Обожавате луксуз и не сакате да прашувате за цената доколку нешто ви се допаѓа или сте закоравен скржавец кој што ужива во шушкавите хартии? Погледајте по знаците на Зодијакот.

ЗЕМЈЕНИ ЗНАЦИ

(Бик, Девица и Јарец)

Рационални до скржавост

Рационалност, внимателност, штедливост, а понекогаш и скржавост се особини по кои се препознаваат припадниците на земјените знаци. Но, бидејќи овие три знака сепак припаѓаат на различни планети владетели и низ особеностите кои што повеќе ги раздвојуваат отколку што ги спојуваат, и тие меѓусебно ќе се разликуваат по начинот на кој располагаат со стекнатите добра.

Студениот Сатурн, владетел на Јарецот, всадил во тој знак отпор спрема сите непотребни, неразумни и великодушни парични издатоци. Преку работата, Јарците многу тешко доаѓаат до сопствен капитал; мораат многу да работат и многу да жртвуваат за материјалната благосостојба. Тие, повеќе од другите го ценат секој заработен денар и срцето им се стега секој пат кога мора да го одврзе кесето. Парите за нив значат моќ (за што секој Јарец потајно сонува) и единствено средство кое ќе им ја осигура самостојноста и независноста.

И Девиците и Биковите на сличен начин се однесуваат кон стекнатиот капитал. Но, за разлика од Девиците, кои голем дел од своето (работно) време го троши размислувајќи каде најдобро да ги сокрие или вложи она што го заработила, Венерините поданици Биковите, знаат да ги шокираат и оние највеликодушните со ненадејно расипување пари некого да почестат или купат нешто што само за нив има непроценлива вредност.

ВОЗДУШНИ ЗНАЦИ

(Близнаци, Терезија и Водолија)

Сакаат да ги издржуваат

Лесно доаѓаат до поголеми пари, но уште полесно и ги трошат. Имаат доста различни интереси и преокупации кои бараат и многу издатоци, но за разлика од оние знаци кои се големи великодушници и спрема другите, припадниците на возудшните знаци највеликодушни се кон себе и кон оние кои што можат во животот да им користат. Во тој поглед можат да се однесуваат порационално и од земјените знаци. Затоа што скржавите Бикови, Девици и Јарци неволно ќе прифатат некој друг да ги чести или издржува, што пак им е толку мило токму на Близнаците, Терезиите и Водолиите. Во некои ситуации воздушните знаци се однесуваат како мали божества кои дошле на светот за да бидат галени, пазени и опсипувани со дарови од сите страни и од секој вид… На нив, сепак, им е многу подрага онаа пара која ја добиваат или заработуваат со малку сопствени вложувања.

ВОДЕНИ ЗНАЦИ

(Рак, Скорпија и Риби)

Немаат мерка!

За разлика од воздушните знаци, чии особини лесно се даваат на свеста по заедничко име, припадниците на водените знаци многу се разликуваат, посебно кога станува збор во постапувањето со заработените пари. Додека Раковите и Скорпиите сакаат да бидат независни и во заработувањето и во трошењето, Рибите секој облик на независност го доживуваат како казна (изолација или самотија), а кон туѓите пари се однесуваат подеднакво како и кон своите: просто им се лизга од рацете

(а понекогаш, сосема необјасниво, и во раката). Но, сите три знаци имаат нешто заедничко: кога треба да се потрошат парите на она што им претставува задоволство (било да го бара срцето или телото), тие немаат мерка!

Раковите и Скорпиите ја ценат својата пара и добро знаат колку вложиле за да стекнат, повеќе им даваат на другите отколку што земаат, а кога трошат, не го прават тоа бучно како огнените знаци. И нивниот капитал спаѓа во редот на нивните тајни работи: не сакаат другите да знаат ниту колку имаат, ниту колку трошат.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

(Овен, Лав и Стрелец)

Само да е нивно

Обожаваат пари, луксуз и имот воопшто. Присвојните заменки (од видот мој, моја, мое) како да постојат заради нив – што почесто ги употребуваат, толку се посреќни и позадоволни.

Кога нешто сакаат, а тоа го сакаат со целото свое битие, тогаш ќе направат с# тоа и да го добијат… Со тоа најпрво сакаат пари, затоа што само парите ќе им овозможат да ги остварат своите желби! Во тоа лежи важна разлика помеѓу огнените и земјените знаци. Додека земјените знаци сакаат пари во неговиот интегрален облик (шушкави и ѕвечкави), на огнените знаци им треба што понапред да го заменат за нешто што им претставува задоволство (макар и пет минутно). За нив е типично трошењето, па и расипувањето, никако штедењето и собирањето. Но, тие што сметаат дека можат да се искористат со таквите нивни особини, мораат да бидат многу внимателни, особено кај Овните и Лавовите: нивната желба за трошење и великодушност имаат граници. Кога ќе забележат дека некој ги искористува, брзо ќе го затворат паричникот, и уште побрзо ќе & дадат до знаење на таа личност дека тоа не смее нив да им се работи.

ТОП-ЛИСТА

Дали на Олимпијадата за пари би заслужиле медал? Погледајте како би поминале во петте главни дисциплини!

Најмногу трошат:

1. Стрелец

2. Лав

3. Овен

Најскржави:

1. Јарец

2. Девица

3. Водолија

Склони кон ризик и хазард:

1. Скорпија

2. Лав

3. Стрелец

Склони кон натрупување:

1. Бик

2. Рак

3. Јарец

Трошат на надворешен изглед:

1. Терезија

2. Лав

3. Близнаци

Споделете
Tweet 20