Да ли е Зеленски најдобриот дриблинг на Путин? Зеленски ги „проширува договорите Минск 1 и Минск -2  Украина воено ја уништува, НАТО го понижува…

ХОРОСКОП КРАЈНИЧКИ

Пишува: Илија Бошков – Крајнички

Внимателно ги следам и аналоизирам наастаните што се случуваат во Украина. Некои ја нарекуваат инвазија на Русија, русите специјална воена интервенција за помоаш на Донбас (на Донецк и Луганск).

              Деновиве кога ги сложив сите коцки во мојата анализа, останав без текст:

              „Зеленски како комичар, перфидно ја одигра улогата понижуваљње на САД и НАТО на воено поле, и ЕУ како економска Унија“! 

              За кого Зеленски игра, двете страни го третираат како свој играч!

              Склопувајќи ги коцките од мозакот на моите анализи, се поднасмејав, добро е што не е истрчав, со површни анализи.

              Смешни беа сите аналитичари кога се подсмеваа на Русија зошто за кратко време не успеа да “го сруши прозападниот режим во Киев“.

Никој не забелека дека на светската политичка сцена Путин ги покажува своите најдобри дрибкинзи, без разлика што е Русија дисфаликована од следното фудбалско светско првенство, многу нејзини спопртисти од меѓународните натреварувања.

              Што не се вклопува во театрската прстава „Украина“ на отворената светска театарска политичка сцена?

              За да председателот на Руската Федерација Владимир Путин биде убедлив, прво си прецизни ракети нападна значајни воени објекти на Украина, како што се аредроми, фабрки за оружја, магицини со оружје и гориво. Ова не е случајно, Украина ја асметаа за 7-војна сила.

Во Украина САД, Велика Британија и Западот во ппоследните години многу вложија во осовременуваење на нивното оружје, како и во обуката на украинската војска. Во Украина се наоѓааат многу страни воени инструктори но и војници и офицери: на САД, Франција, Велика Британија..

              Во Украина нацистите полека опочнаа незванично да ја превземаат власта. Украина со над 30 билошки лаборатори на САД стана закана не само на САД, туку и на самите Украинци, се појавиа заболувања кои порано ги немаше во Украина.

              Самиот повик на Влодимир Зеленски НАТО да интервенира, за мене беше повеќе е од комично.

НАТО е свесен да воено не може да се спротистави на Русија, која поседува најголем број на нуклеарни глави, како што и единствена поседува хиперсонично (нсадзвучно оружје).

Во еден мој текст најавив дека Русија како во Сирија што ја испроба ракетата „калибар“, во реални воени услови, лансирајќи ја од 1500 километри, од Касспијско море, слично ќе направи и во Украина.

              Тоа се и случи – „Кинжал“ хиперсоничната ракета русиите ја испробаа во Украина, во реални воени услови.

              Во многу случаеви ќе се насмејав, кога председателот на Украина Влодомир Зеленски ќе бараше против ракетни системи, современи орудија, авиони, соврмено оружје од Западот, за да може „да војува“ против Русија..

              Во чие име предсдателот на Украина Влодомир Зеленски го бараше ова од Западот, по барање на председателот нса Русија Владимир Путин Путин, да види со што располага САД и НАТО или од вистинската потреба на 7-та најмоќна воена сила Украина?

              Деновиве во медиумите се појавија информации, поточно во „Блумберг“ дека САД мора да прекине со испорака на современо оружје и ракети на Украина, бидекќи мора да чува за ссбе, бидејќи военото производство и е намалено поради недостаток на работна снага, недостаток на работници, на воен стручен кадар, во воената индустрија на САД. Укажува дека од воениот буџет на САД кој е околу 800 милијарди долари најмногу одат на плати на воените лица. Како  и одржување на базите, најмалку на производство и осовремменување на оружјето.

              Не можев да издражам да не се насмејам, на наредбата „на храбриот Зеленски“ во Марупољ украинските нацисти, како и странски платеници во фабриката „Азов“ да не се предаваат, со што и го послушаа.

              Веројатно „бате Путин“ му ветил дека ќе му го очисти дворот од нацистите што се подготвуваа да извршат државни удар, да ја превземат власта во Украина, да го симнат од председателската функција.

              На председателот на Украина Влодимир Зеленски ова не му се допадна, па го замоли „бате Путин да му помогне“…

              Повеќе за прставата „Украина“, која  се игра на на отворената светската политичка сцена, каде крајна цел е делоразација и банкрот нас ЗАПАДОТ, во нередените анализи..

              Во наредниот период ќе гледаме две театарски престави на отворениот светски политички татар „Украина“, како и „Тајван“ кој наскоро започнува…

На крајот следува Балканот…

              „Бате Путин“ на Македонската фудбалска репрезентација недостасуваат добри дриблери и голгетри“ , колку ќе бараш за ангажман ако случајно се пласираме на светско или евроспско фудбалско првенство….

              Се надеваме дека Славјанка ќе го потпише договорот и пристапницата, да ги браниш боите на Македонија на фусбалкото првенство, каде ќе учествуваме…

              Лошо е да не си ангажиран „бате Путин“ ако руската репрезентација не учествува…

Споделете
fb-share-icon
Tweet 20