Постои ли усмен договор помеѓу Путин и Зеленски, за чистење Украина од нацисти и војно уништување, како закана за безбедноста на Русија?

ХОРОСКОП КРАЈНИЧКИ

Пишува: Илија Бошков – Крајнички

Ноќеска решив да ви образложам втор дел од мојата анализа „театарската прества Украина“. Но, да ли моите констатации и анализи држат вода времето ќе покаже. Но, како професинален новинар аналитичар „тетарската престава Украина“ многу ми е провидна, по малку трагикомична – но, понекогаш целта ги оправдува срествата.

Веројатно ве изненадаи насловот на нализата, на што ја темелам?

На последните председателски избори во Украина доби Влодомир Зеленски, кој е инаку ереин, со што и премиер постави евреин, како и многу министри во владата на Украина се евреи.

Тука се постаува прашањето да ли еврејската зњедница, мислам на Изреал и еврејското бакарско лоби не најдоа заеднички интерес со Русија – кога се во прашање настаните што се случуваат во Украина?

Факт е дека во формирањето на еврејската држава Изрел помогна САД, формирајќи на Палестинска земја. Но, еврејското население за формирањее на Изреал доаѓа во мнозински процент од СССР. Од овие причини председателот на Руската Федеррација Владимир Путин за Изреал вели:

„Изреал го сметаме како руско говорно подрачие, бидејќи мнозинскиот изреалски народ, мнозинство евреи знаат и руски.

Како професинален новинар аналитичар веднаш забележав дека со почетокот на специјалната војна интервенција во Украина престанаа војните дејства на Изреал во Сирија.

Кој е заедничкиот интррес на Изреал и Русија во Украина, сошто Зеленски е доведен на власт?

По обоената револуција „мајдан“ во Украина се случуват геноцид од украиски привремен председател во Одеса. Потоа Петар Поршенко покренува офанзива проти ДОНБАС каде 14 украиски руси се убени. Од 2014 нацизмот расне во Украина, се формира злогаслниот нацистички батаљон „Азов“!

Русија заедно со Изреал знаеќи ја добро улогата на полските нацисти, предводени од Бандера во втората светска војна, одлучуваат работите да ги превземат во свои раце. „украинската дивизија“ го носи насловот „галиција“, кој е дел од хитлеровите ССС дивизии.

Познати се два нацистички логори, каде се убивани евреи: „Аушвиц“ и „Треблинка“. Тука е интересно што логорот за геноцид „Треблинка“ каде најмногу се ликвидирани евреи, не се наоѓа во Германија, туку во Полска. Исто така од полската областа Галиција која Сталин ја припојува во 1939 година се формира нацистичка дивизија од мнозинство полјаци, нарекувајќи се „Галиција, по областа Галиција, кои се се во составот на нацустичките ССС дивизии на Хитлер, во опсадата на Сталинград.

Од овие причини при специјалната воена операција на Русија Изреал освен што јајно не ја осуди Русија, не и воведе санкции на Руската Федерација.

Како добар комичар, но се виде дека може да биде и добар глумец председател на Ураина Влодомир Зеленски стапува во главната улога на воено онеспособување на Украина и чистење на Украина од нацисти.

Во Марипољ ги праќа нацистите и странските „доброволци“ од НАТО, најмногу од САД и Велика Британија, а елитните единци во одбрана на ДОНБАС.

Како аналитичар се насмеав на светските аналитичари, по првите гранатирање на Киев кога рекоа еве Русија е немоќна да го освои Киев – ја голтнаа јадицата толку длабоко, што ни издувните гасови не можат да им ја исфрлат.

Како добар комичар и глумец председателот на Украина Влодимир Зеленски прво го повикува НАТО да интервенира, со цел да се покаже немоќта на НАТО, на поделеноста на НАТО.

Потоа, бара современи авиони, тешки оклопни возила, современо наоружувае да се „бори“ против Русија – „рускиот окупатор“.

Но, по самото пристагање на оружјето во Украина русите во поголем дел го елиминираат, да не биде ептен провидно, дргиот дел вомалото количество го користат украинските елитни единици и нациститчките единици, како и стреанските платениции, кои се сочуваат 0 со недостаток на муниција и оружје, да не зборам за храна и вода, нафта за оклпинте возила.

Во меѓувреме руските бомардери и ракети ги уништуваат воените стратешки објекти во Украина.

Настанит во „Буча“ е толку провиден, се гледа дека е работа на договор на Зеленски со руската соработка, провидна филмска монтажа, за да излезат на површина геноцидите на САД во Сирија, Ирак, Либија…

Не случајно Сирија во ОООН ја овини САД за геноцид врз сиријско цивилно население, по „Буча“, преставувањето на филмското сценарио во јавноста.

По двата ултимата на страните војни платеници и на „азовците“ во Марипољ, председателот Зеленски им „дава наредба“ да не се предават, да е борат, знаеќи деека сите руската војска ќе ги очисти. Чистењето го најувува со поплавување на подземните тунели – ќе издаваткако глувци. Спас им е да се предат, но би било тежок удар за САД и НАТО бидејќи меѓу нив има и високи офицери на САД и НАТО.

Елитната војска на Украина, меѓу кои голем дел нацисти и странски платеници над 80 000 војници „ќе го бранат“ ДОНБАС, логично е да се пред Киев.

Интересно е што Зеленски „преживеа“ над 10 обиди за атентат – стварно овие деенешни руси за ништо „не ги бива“, еден атентат не можат да извршат.

Повеќе од смешно..

Затоа добриот комичар и глумец Влодимир Зеленски успева Западот и САД д ги запали, што санкциите воведени кон Русија Западот најмногу ги почувствува.

Повиклот на целосни санкции на ЕУ да воведат економски и енргетски санкции кон рускиот гас и нафта ЕУ ја клекна на колена, влегоа заедно со САД во голем бран на инфлација и рецесија.

Изјавата на Влодимир Зеленски:

Во Украина ќе создадеме голем Изреал“, не случајна.

Се прашувам, само да ли тој „ГОЛЕМ ИРЕАЛ“ е планиран во полскиот дел Галиција, област во Украина, со главен град Лавов, од кој засега се прави прав и пепел….

Не е случајно што најмногу бегалци прими Полска, токму од Галција, се смета дека се над 2 милиони бегалци..

Споделете
fb-share-icon
Tweet 20