Меркур (преставува дееца и народ) е ретрогрден, да ли празната каса ќе предизвика паѓање на владата од улица?. ……

ХОРОСКОП КРАЈНИЧКИ

Пишува Илија Бошков – Крајнички

Драги пријатели, внимавајте од 10 мај до 3 јуни, Меркур ќе се движи ретроградно (повратен, неповолен од) во знакот Близнаци и Бик. Веројатно се прашувате зошто да се внимава на ретроградниот Меркур. Меркур во мунданата светска или политичка астрологија ги прставува децата, народот.

Меркур е мала планета и по димензиите потсетува на Месечината. Најблиска е до Сонцето и во астрологијата е позната како гласник на боговите. Во зависност од нејзината положба, може да дејствува негативно, а во аспект со Јупитер позитивно. Меркур предизвикува постојани промени, непредвидливи. Неговото ретроградно движење може да донесе многу непромислени потези, пресврти, скандали. Како сето ќе се одрази на светската политичка сцена и кај нас, побарав одговор во говорот на планетите.

Меркур владее со знаците Близнаци и Девица. Меркур е планета на интелектот, комуникативноста и литературата. Неговиот дијаметар изнесува околу 5.000 км, а од Сонцето е оддалечен 58 милиони километри. Дневно минува приближно еден до два степена, а дванаесетте знаци на Зодијакот ги минува приближно за една година. Меркур е симбол на пубертетот, браќата, пријателите. Создава добри говорници. Меркуров ден е среда. Кај луѓето управува со дробовите, нервниот систем, рацете, цревата, памтењето, фантазијата, движењето на телото. Од 10 мај почна да се движи ретроградно низ Близнаци, а од 22 мај ќе се движи ретроградно (неповолно) низ Бик.

Ретроградното движење на Меркур може да донесе, многу поместувања на светската политичка сцена па и кај нас, многу штрајкови, бунтови, демонстрации. Како што реков Меркур ќе се движи ретроградно низ Близнаци, а они во астрологијата ги прставуваат децата, народот. Меркур владее интелектот во Близнаци, значи ,може да донесе непромислени потези, со далекосежни последеци. Ретроградниот Меркур во Близнаци на глобалната политичка сцена може да донесе содавање на воени кооллиции, што зборува за засилено воено дејство на Русија, со свои трупи во Украина. нНе е исклучен и конфликт со НАТО, со нрекои НАТО членки. Се прашувам да ли ретрогрдното движење на Меркур ќе доведе до судир на Американските трупи и Руските трупи во Украина, каде Велика Британија ќе прва ќе го почуствува рускито стап – премногу си ги симна панталоните.

Во исто време ретроградниот Меркур во Близнаци и Бик ќе донесе поактивно учество или поголема активност на Русија и Кина на финасиско поле, во уништувањето на доларот, па и еврото. Сето може да предизвика враќање во многу европски земји на старите валути. Германија одамна ги има отпечатено новите марки. Како што знаеме еврото беше замене за марката. Во голема мера ќе биде разнишан и меѓународниот фонд, со БРИКС, финасиската фондација, позната како евроазијска, која е создадена како пандам на Меѓународниот фонд, поточно на доларот.

На меѓународна сцена, особено деновиве може да донесе опасност по безбедонста. Петро доларот ќе доживее колапс.

              Ретроградниот Меркур во натална карта на Македонија ќе транзитира низ втора куќа (пари, материјални работи), што зборува дека во јавност ќе се покаже дека државната каса е празна, а тоа народот ќе го изведе на улица, осбено по 22 мај кога ретроградно ќе се движи низ Бик . До 22-ри мај ќе се окрупнува опозициониот блок, со барање за предвремени избори. Барањето на опзиоциониот блок ќе биде поткрепено ао постојани протести на народот на улица.

              Ребалансот што планира да го направи владата, големо р прашање е од каде ќе најде пари за позајмицата, по економскиот колапс кој го доживуват западните земји, зголемената инфлација кај нив и во САД, особено цените на нафтата и гасот, коако и со пченицата, маслото за јадење…храната…

              МММФ уште во 2008 година во големата рецесија кажа:

              Ако се повтори ваква рецесија, не ќе моѓеме на сите држави да им помогнеме.

              Фактот дека државната каса е празна е немањето пари да се зголемат пензиите, се дава само 3 месеци линерана помош по 1000 денари на пензионирите.

              За илустрација само, со почетокот на „пандемијата“ во 2020 година владата тогаш еднократно исплати помош на пензионерите по 6000 денари, во време кога немаше инфлација и зголемуае на цените на основните продукти.

              Договорот со СОНГ за зголемување на платите намерно се одувлекува од двете страни, до завршување на школската година. Добро се знаее дека во летниот период штрајкот на СОНГ нема да даде никаков резултатат.

              Не знам колку е разбрана мојата мисла?

              „Празниот стомак е слеп“

              Во превод „Човек кога е гладен, брата брата не познава, жив ќе го изеде“.

              Ова значи „празнот стомак ќе ги донесе предвремените избори“, на владата ќе им се случи народ!

Се надевам дека ретроградното движење на Меркур и аспектите негови, нема да донесат целсно, можеби нема да дојде до целосен хаос во државата. Се прашувам колку смеам да верувам во мојата надеж?…

Драги пријатели, имав намера да пишувам, како кај вас, во овој период ќе делува ретроградното движење на Меркур, но тоа нема да го направам од следните причини. Ако пишувам за секој знак ќе треба буквално да пишувам дека сте исти знак и подзнак, дека Меркур ќе се движи из само една куќа, една област од животот, а може да се случи спротивно, во зависност од подзнакот. Од тие причини кој е заинтересиран како ќе делува кај него ретроградното движење на Меркур, може да се информирате на

ИЗРАБОТКА НА ХОРОСКОПИ со предвидувања
НАТАЛНИ, НА ДЕСЕТИНА СТРАНИ – 2.000 денари
СОЛАРНИ. НА ДЕСЕТИНА СТРАНИ – 2.000 денари
СПОРЕДБЕНИ НА 30-ина СТРАНИ – 3. 000 денари
КОМПЛЕТНИ –
НАТАЛЕН И СОЛАРЕН (СО ПРЕДВИДУВАЊЕ)
НА 30-ина СТРАНИ – 3. 000 денари
контат. тел 078 215 911
 

Споделете
Tweet 20