Генарал на САД и адмирал на Велика Британија се предале во „Азостол“? Украина по трет пат ќе биде голем пораз на Западот, пораз кој ќе ги распадне….

ХОРОСКОП КРАЈНИЧКИ

Пишува: Илија Бошков – Крајнички

Моите анали и предвидувања толку молскавично излегуваат на површина, што и самиот не верував во нивно молскавично исполнување. Обидот по третт пат (прво со Наполеон Бонаспарта, поттоа со Адолф Хитлер) да се освои или распадне Русија ќе заврши катастрофално за САД , ЕУ и Западниот свет, како и за нивните сателити. Ова не го зборувам како проруски орентиран, го зборувам како професинален аналитичар, школуван аналитичар.

              Председателот на Руската Федерација Владимир Путин не случајно во последните години најмногу е свртен кон развојот на современото воено оружје, на хипер сничното (бад звучното) оружје, кое нема пандам во светот. Свессен дека на Русијса и престои трет, а веројатно најсилен и последен голем конфликт со целукупниот Запад (првиоот беше преку Наполеон Бонапарта, вториот преку Адолф Хитлер), од доаѓањто на власт темелно се подготвуваше за започнатиот конфликт со САД и НАТО. Со воините формации во Украина командуваат офицери на САД и НАТО. Украинските портали јавуиваат дека од челицарницата „Азостол“ во Мсарипол се предал американски генерал и британски адмирал, дека внатре имало офицери на Франција, Германија, Турција…

              Од ова причина претсдателот на Русија Владимир Путин со започнување на конфликтот во Украина, нареди нуклеарното оружје да биде подготвено за дејствување.

              Но, не му е целта во моментот нуклерана војна (како крајно неопходна би дошла) целта му е САД и ЕУ да ги победи со нивно оружје, со возвратни санкции, кои САД и ЕУ ќе ги распаднат.

              Русија е последните 100 години под санкции, ако не и повеќе. Но, санкциите од 2014 го натераа претседателот на Русија Владимир Путин да го викне министерот за заземјоделие, му нареди да го развие земјоделието и производсто на храна. Русија од голем увозник на храна стана најголем извозник на храна, особено на пченица, житни култури, сончогледово масло, но и на земјоделско ѓубриво, со што во скут ги стави фармерите на САД и западните земји. Без руското земјоделско ѓубриво посевите ќе бидат преполовени.

              Сведоци сме на недстаток и скапа пченица, недостаток за масло за јадење (Русија е најголем извозник и производител на масло за јадење). Цените на енергенсите: гасот и нафтата 3-5 се зголемија, што зборува дека со санкциите на САД и ЕУ кон Русија индеректно ја финансираат војната во Украина.

              Самото возвратно воведуваее на санкции преку енергенсите, храната и житните култури, храната енермно поскапува, се остваруваат предвидувањата на Францускиот претеседател Емануел Макрон:

„На Европа и престои глад“!

Западот и САД с надеваа дека конфликтот во Ураина ќе биде краткотраен, заборавиле дека руска чизма кај ќе влезе тешко излегува. Со други зборови кажано започна треттата светска војна преку (по втор пат) Украина, но овојпат Русија прва го повлече потегот, по двете инвазии на Русија преку Украина.

За сега САДи и ЕУ доживуваат економски колапси со двоцифрени инфлации, додека рубљата се стабилизира и зајакнува. Претседателот на Русија Владимир Путин со златната подлога нас руљата, како и плаќањето на енергенсите во рубљи ЕУ ја клекна на колена, на која и престои брз распад, година до две најмногу. Доларот доби слегувачкас патека, дојде до делоризација, петро доларот доживува голем пад, се тргува во национални валути.

Распадот на ЕУ го предизвика САД, а англоссксонскиот свет, ртаспадоѕ го започна со излегувањето на Велика Британија од ЕУ, како ја нарекуваат од германката колонија.

Претседателот на Русија вели дека санкциите само ја зајакнаа руската економија и рубљата:

Во следната анализа: „Престои воен расплет помеѓу….“

Споделете
Tweet 20