Корисни сознанија

ТЕЛОТО НЕ УМЕЕ ДА ЛАЖЕ

ХОРОСКОП КРАЈНИЧКИ

Пишува: Илија Бошков – Крајнички

Читајќи го несвесниот говор на лицето, рацете и нозете, можеме многу да дознаеме за нечии скрени мисли и намери, но и за сопствената психичка состојба и нејзините причини

ЛИЦЕТО:

а) Подготвен за лага: показалецот ја покажува насоката, значи одговор кој нема да биде искрен.

б) Здодевност: Прстите ја затвораат устата – во определени случаи покажуваат концентрација, а во други – здодевност.

в) Те слушам: повлекувањето на ушната школка значи: „Внимателно те слушам”, односно те слушам со интересирање.

д) Дај ми ја раката: Допирањето на косата ја покажува потребата за заштита. Почесто е кај жените.

ѓ) Погали ме: Овој гест значи: „Допри ме”, „Заведи ме” или „Дозволи да те заведам”.

РАЦЕТЕ:

а) Моја идеја: Со овој гест се подвлекува, прифаќа концептот кој се изнесува.

б) Не ти верувам: Скрстени раце покажуваат затворање кон соговорникот и оградување од тоа што тој го кажува.

в) Имај доверба: Гест кој покажува искреност, вели: „Потпри се на мене” и во повеќето случаи е искрен.

г) Внимавај… „Обрни внимание”, но и „Ќе видите како тоа ќе заврши”.

д) Мораш да ми веруваш: дигнатата тупаница дава тежина, ги подвлекува сопствените тврдења.

ДЛАНКИТЕ:

а) Одлично!: ‘Сè е во ред” но и !Тоа е сосем добра идеја”

б) Слушајте: Дланката испружена нанапред, речиси како да моли, ја претставува потребата за согласност.

в) Решителност: Прстите кои се свиткуваат кон дланката искажуваат решителност.

г) Доста: Дланката како да го пресекува воздухот треба да го запре соговорникот.

д) Уверен сум дека сум во право: Дланката подадена кон соговорникот му ги „подава” нашите идеи.

НОЗЕТЕ:

а) Ќе правам што сакаш: Вака прекрстените нозе покажуваат расположеност, тие всушност се отворени.

б) Нервозен сум: Некој вид прегратка (многу честа кај жените) открива напнатост со малку страв.

в) Ти си пријател: Класично движење кое покажува расположеност и пријателство кон соговорникот.

г) Сè е во ред: Опуштеното и испружено тело покажува добра волја и сигурност.

д) Се плашам: Составени колена и глуждови покажуваат страв од отворање кон другите, од изложување на напади.

НАЧИН НА СЕДЕЊЕ:

а) Лажно внимание: изгледа дека многу внимателно го следи тоа што се кажува, но не е уверлив: вкочанетите нозе покажуваат затворање, а раката на устата – оградување.

б) Ме тормозите: Рацете во џебовите оддаваат нервоза, наведнат е како божем ќе стане, сè заедно покажува незаинтересираност и желба да се побегне.

в) Ме нервирате: Во желба да побегне, прави сè за да се воздржи: лицето наводно покажува концентрација, но рацете се стегнати во тупаници, иако на крајот никого нема да удри.

г) Нервоза: Залуден обид да го смени изразот на лицето. Седи на работ на столицата, напнат и нервозно ги движи прстите.

Подетално каков е периодот за вас, можете да се информирате на контат. тел 078 215 911

ИЗРАБОТКА НА ХОРОСКОПИ

НАТАЛНИ, НА ДЕСЕТИНА СТРАНИ – 2,000 денари

СОЛАРНИ. НА ДЕСЕТИНА СТРАНИ – 2.000 денари

СПОРЕДБЕНИ НА 30-ина СТРАНИ – 3. 000 денари

КОМПЛЕТНИ –

НАТАЛЕН И СОЛАРЕН (СО ПРЕДВИДУВАЊЕ)

НА 30-ина СТРАНИ – 3. 000 денари

Споделете
Tweet 20