СРЕДБАТА ПУТИН – ТРАМП НА 16 ЈУЛИ, ПРЕМИЕРОТ ЗАЕВ ЌЕ ГО ОДНЕСЕ – НА ЧЕКОР ПРЕД БЕЗДНАТА!

СРЕДБАТА ПУТИН – ТРАМП НА 16 ЈУЛИ, ПРЕМИЕРОТ ЗАЕВ ЌЕ ГО ОДНЕСЕ – НА ЧЕКОР ПРЕД БЕЗДНАТА!   Пишува: Илија Бошков – Крајнички   Драги пријатели, договорот помеѓу Грција и Македонија што го потпишаа министрите за надворешни работи Коѕијас и Димитров е трагикомичен и неостварлив. Добар аналитичар

повеќе »»

МИЦКОВСКИ ЌЕ ОДИ, НА „МАСОВЕН МИТИНГ“ ВО СТРУМИЦА, ДА ГИ ДОГОВОРИ – ДЕТАЛИТЕ ОКОЛУ РЕФЕРЕНДУМОТ СО ЗАЕВ?!

МИЦКОВСКИ ЌЕ ОДИ, НА „МАСОВЕН МИТИНГ“ ВО СТРУМИЦА, ДА ГИ ДОГОВОРИ – ДЕТАЛИТЕ ОКОЛУ РЕФЕРЕНДУМОТ СО ЗАЕВ?!   Пишува: Илија Бошков Крајнички   Порталот republika.mk донесува наслов „Мицкоски: Да видиме кои ќе бидат чекорите на власта, па ќе решиме дали ќе учествуваме на референдумот“. ПОНАТАМУ ВО ТЕКСТОТ

повеќе »»

ДА ЛИ ЗАЕВ ОДИ ПО СТАПКИТЕ НА ТРАЈКОВСКИ?!

  ДА ЛИ ЗАЕВ ОДИ ПО СТАПКИТЕ НА ТРАЈКОВСКИ?!   Пишува: илија Бошков – Крајнички   Порталот Нова Македонија донесува текст со наслов „Заев во Сараево ќе ја прими наградата за европска личност на годината“! Јас, лично би се замислил, каква порака рабодавците ми дават. Само за

повеќе »»

ДО ПОРТАЛОТ „РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА“, ГОСПОДО, КОГА СЕ ПРВЗЕМА ТЕКСТ, ИЛИ ДЕЛ ОД ТЕКСТОТ, СЕ ПИШУВА АВТОРОТ НА ТЕКСТОТ И ИЗВОРОТ – ВО СПРОТИВНО ЗАКОНСКИ СЕ ОДГОВАРА!

ДО ПОРТАЛОТ „РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА“, ГОСПОДО, КОГА СЕ ПРВЗЕМА ТЕКСТ, ИЛИ ДЕЛ ОД ТЕКСТОТ, СЕ ПИШУВА АВТОРОТ НА ТЕКСТОТ И ИЗВОРОТ – ВО СПРОТИВНО ЗАКОНСКИ СЕ ОДГОВАРА!   Пишува: Илија Бошков – Крајнички   Драги пријатели вечерва, непријатно бев изненаден од порталот „РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА“ кој сржта на мој

повеќе »»

КАКО ДА ИЗЛЕЗЕМЕ – ОД ХИПНОТИЧКИОТ СОН?

           КАКО ДА ИЗЛЕЗЕМЕ – ОД ХИПНОТИЧКИОТ СОН?   Пишува. Илија Бошков Крајнички             Во својата книга “Будење” или “Свесност” авторот Антони де Мело ни помага како да излеземе од заспаноста, односно од хипнозата што самите или другите ни ја направиле.   Размислете за чувството кое

повеќе »»

ЗАЛУДНО ОБРАЌАЊЕ, ДО ВЛАДАТА НА ГРУЕВСКИ – ДО КОГО ИМАВ И 5 ПРЕСТАВКИ, „-ОД КОИИ 2 ПРЕСТАВКИ ЗА ПРИЕМ! НА ДЕНЕШЕН ДЕН 05. 07. 1995 ИЗЛЕЗЕ – 1- БРОЈ НАМОЕТО СПИСАНИЕ „ХОРОСКОП“! Твоите спомени на Facebook Илија, ние се грижиме за тебе и за спомените што ги споделуваш. Помисливме дека ќе сакаш повторно да ја погледнеш оваа објава од пред 3 години. Илија Бошков Крајнички 05 јули 2015 • РОДЕНДЕНСКО ОБРАЌАЊЕ ДО ВЛАДАТА НА РМ Драги пријатели, на денешен ден, на 05. 07. 1995 гпдина, во 14 часот, излезе првиот број на спсанието “ХОРОСКОП“. Од 1997 до 2009 излегуваше на 2 јазика – Бугарите го преведуваа и печатеа и на бугарски! Списанието излегуваше до крајот на 2012 година, до нарушување на мојата здраствена состојба (скоро 2 години по мимав по болници, со неколку операции – помимувајќи низ Голгата во Градската болница “Св. Климент Огридски). Имам, желба да го рестартирам, макар и во електронска форма! Но, во моментот не сум во финасика можност! Списанието “ХОРОСКОП“ никогаш не добило помош од ниедна влада, од минестерство за култура, која доделуваше срества на останатите медуими. Единствено списание, можеби во светот, кое излегуваше без државна помош, без реклами и спонзорства. Излегуваше БЛАГОДАРЕНИЕ НА ЧИТЕТЕЛИТЕ -ивееше само од продажба! За рестартирање на истото, преку портал и во електронска форма, потребна е државна помош – помош од владата, од министерството за култура! Списанието беше во служба на РМ, најавувајќи на своите страни периоди на кои треба да се обрне внимание! Се прашувам, колку е сега РМ подготвена да му помогне на списанието, да се рестартира? основач и главен и одговорен уредник Илија Бошков – Крајнички 05. 07. 2015 Господова Скопје, Македонија

    ЗАЛУДНО ОБРАЌАЊЕ, ДО ВЛАДАТА НА ГРУЕВСКИ – ДО КОГО ИМАВ И 5 ПРЕСТАВКИ, „-ОД КОИИ  2 ПРЕСТАВКИ ЗА ПРИЕМ! НА ДЕНЕШЕН ДЕН 05. 07. 1995 ИЗЛЕЗЕ – 1- БРОЈ НАМОЕТО СПИСАНИЕ „ХОРОСКОП“!   Top of Form Твоите спомени на Facebook Илија, ние се грижиме за

повеќе »»