ГЕОПОЛИТИЧКАТА СЦЕНА НА ДЛАНКА! САД ГО ГУБИ ТЛОТО ПОД МОЗЕТЕ, АДМИРАЛ НА САД, НА СЕВЕРНАТА ФЛОТА ИМ ПОРАЧА: „ПОДГОТВЕТЕ СЕ ЗА БОРБА – НАРОДОТ ОЧЕКУВА ДА ЈА ПОБЕДИМЕ РУСИЈА! Пишува: Илија Бошков – Крајнички

ГЕОПОЛИТИЧКАТА СЦЕНА НА ДЛАНКА! САД ГО ГУБИ ТЛОТО ПОД МОЗЕТЕ, АДМИРАЛ НА САД, НА СЕВЕРНАТА ФЛОТА ИМ ПОРАЧА: „ПОДГОТВЕТЕ СЕ ЗА БОРБА – НАРОДОТ ОЧЕКУВА ДА ЈА ПОБЕДИМЕ РУСИЈА! Пишува: Илија Бошков – Крајнички Светските медиуми јавуваат, дека адмиралот на САД Џон Ричардсон, кој е главен командант

повеќе »»

ДЕВОЈКИТЕ МОЖАТ ДА ВИДАТ – СО КОГО ЌЕ СЕ ОМАЖАТ! Пишува: Илија Бошков – Крајнички

ДЕВОЈКИТЕ МОЖАТ ДА ВИДАТ – СО КОГО ЌЕ СЕ ОМАЖАТ! Пишува: Илија Бошков – Крајнички Низ вековите магијата била нешто без кое не се можело. Магијата пред се божја уметност чија цел е да воспостави контакт со универзалната душа и преку неа , да доминира со духовните

повеќе »»

13 ТАЈНИ ЗНАЦИ НА ЛИЦЕТО ЗА ВАШИОТ КАРАКТЕР Пишува. Илија Бошков – Крајнички

13 ТАЈНИ ЗНАЦИ НА ЛИЦЕТО ЗА ВАШИОТ КАРАКТЕР Пишува. Илија Бошков – Крајнички Физиогноматиката (или уште физиогномија, физиономика), односно определување на карактерот на човекот според лицето, е најстарата гранка на науката за човекот. За нејзина татковина се смета Кина. Бројот на карактеристични знаци подлежни на изучување во

повеќе »»

НА ГОДИШНОТО СОБРАНИЕ, СВЕТСКИОТ МАКЕДОНСКИ КОНГРЕС СЕ ПОВИКА: НА БОЈКОТ НА РЕФЕРЕНДУМОТ, ОСТАВКА НА ВЛАДАТА – РАСПУШТАЊЕ НА ПАРЛАМЕНТОТ! Пишува: Илија Бошков – Крајнички

НА ГОДИШНОТО СОБРАНИЕ, СВЕТСКИОТ МАКЕДОНСКИ КОНГРЕС СЕ ПОВИКА: НА БОЈКОТ НА РЕФЕРЕНДУМОТ, ОСТАВКА НА ВЛАДАТА – РАСПУШТАЊЕ НА ПАРЛАМЕНТОТ!   Пишува: Илија Бошков – Крајнички Драги пријатели, вчера на 11 август 2018 година се одржа годишното сообрание на Светскиот Македонски конгрес, на кој беа поканети и македонци

повеќе »»

САД СЕ ИГРА СО СОПСТВЕНАТА СУДБИНА, ГО ПОДМЕТНУВА ТАЈВАН КАКО МЕТА НА КИНА, ЈА ПОТЦЕНУВААТ ИНТЕЛЕГЕНЦИЈАТА, ЕКОНОМСКАТА И ВОЕНА МОЌ НА КИНА – КИНА ПРЕКУ КИМ ЌЕ ИМ ИСПРАТИ ПОДАРОК!

САД СЕ ИГРА СО СОПСТВЕНАТА СУДБИНА, ГО ПОДМЕТНУВА ТАЈВАН КАКО МЕТА НА КИНА, ЈА ПОТЦЕНУВААТ ИНТЕЛЕГЕНЦИЈАТА, ЕКОНОМСКАТА И ВОЕНА МОЌ НА КИНА – КИНА ПРЕКУ КИМ ЌЕ ИМ ИСПРАТИ ПОДАРОК! Пишува: ИЛија Бошков – Крајнички Драги пријатели, многу светски медиуми пренесоа информација, дека Тајван насочил интерконтиментални ракети,

повеќе »»

ТАЈНАТА НА АУРАТА – НЕЈЗИНИТЕ БОИ! Пишува: Илија Бошков – Крајнички

ТАЈНАТА НА АУРАТА –  НЕЈЗИНИТЕ БОИ!   Пишува: Илија Бошков – Крајнички Боите и нијансите на емоциите и мислите, темпераментот и карактерот, здравјето и болеста, духовната состојба… сето тоа се гледа во аурата на човекот.            Латинскиот збор “аура” означува зрак, посебно зрак во благо движење, односно

повеќе »»