ХОРОСКОП КРАЈНИЧКИ

Пишува: Илија Бошков – Крајнички

Лошо спакуван видео! Путин е „сериски убиец“(видео)!? Недостаток или не знаење на аналитичка поврзанос…

ХОРОСКОП КРАЈНИЧКИ

Пишува: Илија Бошков – Крајнички

Еден пријател (веќе вчера) предизвика љубопитност кај мене со информацијата дека Роман Абрамович е утруен и починат. Кажа дека тоа го видел во видео на Фејсбук. Се потрудив тоа видео да го најдам на гејсбук, успеав во тоа. Најмалку пет пати го преслушав. Како аналитичар забележав дека е многу провидно и лошо спакувано.

https://www.facebook.com/watch/?v=598733402462624

            Мора да признаам кога како аналитичар неколку пати го слушнав почетокот на видеото се насмеав. Видеото почнува ка Евгениј Пригожин 2 месеца „пред неговото индеректно убиство“ од страна на Владимир Путин го предводел војниот пуч против Путин – против Москва.

            Како може воен Пуч да започне од Ростов (кој е команден центар за воените операции во Украина) одалечен над 400 км од москва. Ако бил воен пуч требало во Москва офицери да го изведат – поточно официр со авторитет – не од на далечина од 400 километри да започне.

Комедија вистинска, 20 000 вагнеровци тргнаа кон освојување на Москва и рушење на Владимир Путин.

За ова пишував во мојата претходна анализа:

http://horoskop-krajnicki.mk/?p=10411

Интересен ми е хрватскиот „аналитичар“ во видеото, кој е светлосни години далеку од аналитиката.

Видеото започнува со „првото нарачано убиство на Борис Немцов“ од Путин. Човекот бил убиен со 4 куршуми во грб- а бил добар пријастел со Путин, слично како Евгениј Пригопожин.

Зар не постојат по супцтифицирани начини да се убие, баш со 4 куршуми во грб, Путин ништо не научил во КГБ како се тоа работи.

Интересно потоа ми беше, многу близок пријател олигархот Борис Берозовски 2013 година најден е мртов во својата вила во Лондон, во Велика Британија.

Се гледа дека Путин „само чекал“ Ворис Беррозовски да замине во Велика Британија, веднаш ги пратил неговите од КГБ.

Се прашувам, само како британска Ми6 не ги откри.

Потоа продолжува: 2009 година адвокаткатка за човечки права Станислава Маркелова убиена 800 метри ос Кремаљ. Со неа била и новинарката Анастасија Буброва, која исто така е убиено. Убиени се од маскирани убиец.

Се си мислам дека за овие две убиства, Путин „го ангажирал Зоро – он секогаш носи маска.

Замислете, Владимир Путин место да си го слави роденденот, на неговиот роден 2006 „наредил“ да се убие новинарката Ана Политиколовска.

Интересно е што понатаму што се набројуваат многу бивши агенти руски кои се ликвидирани.

Тука како аналитичар си поставувам прашање од руските служби се ликвидирани или за кои се префлиле да работат.

За мене како аналитичар, најпровидна е смртта на Роман Абрамович!

Интересно што по војната интервенциа на Русија во Акраина на Роман Абрамович Велика Британија му воведува санкции, како близок човек на Владимир Путин. Не му дозволува да влезе во Велика Британија и со изреалскиот пасош кој го поседувал како евреин по потекло.

Роман Абрамович кој посредувал во преговорите за мир во Украина на 28 март 2022, значи 18 дена од воведување на санкциите, а за време на преговрите добива симптоми на труење, од кои подоцна починува:

По склучениот договор за мир на Русија со Украина, во Турција, преговарчот на Украина веднаш беше убиен од украинската власт, по доаѓањето на премиерот на Велика Британија Борис Џонсон во Украина.

Тогашниот премиер на Велика Британија Борис Џонсон ги примора украинските власти и нивниот претседател Володимир Зеленски веднаш да се раскиине договорот за мир со Русија. Украинскиот преговарач веднаш беше ликвидиран

Бес предметно е понатаму да го анализирам видеото.

Како аналитичар забележав дека е многу провидно и лошо спакувано. А, истото за балканскитиот простор дадено на хрватски медиум да го изнесе во јавноста, нормално каде се појавува и „хрватски аналитичар“ , вистинскиот режисер да не се забележи…..   

Споделете
fb-share-icon
Tweet 20