ХОРОСКОП КРАЈНИЧКИ

Пишува и видео анализа: Илија Бошков – Крајнички

Кина и Русија тргнуваат во офанзива… Глобалната сцена се менува…Американите ќе бидат затекнати поради престојните претседатгелски избори….

ХОРОСКОП КРАЈНИЧКИ

Пишува и видео анализа: Илија Бошков – Крајнички

            Посетата на рускиот претсаедател Владимир Путин на Кина десет дена по повторниот избор (пети мандат – само Сталин досега подолго владеал) за претседателот на Руската Федерација е иста како и посеттата на кинескиот претседател Си Ѓипинг за негов повторон реизбор за секретар на комунистичката партија на Кина (читај претседател).

            Ова посета е многу важна од многу аспекти, каде се догавараат „офанзивните чекори пред почеток на изборната претседателска кампања и самите избори за претседател на САД – вакумот може да ги наукутира САД, Украина и Изреал.

            Макрон влегува во жив песок….

            Повеќе во видео анализата…

Споделете
fb-share-icon
Tweet 20