Документарец (видео)„Македонскиот Нострадамус Крајнички“, снимен и промивиран од Македонска Телевизија со други предвидувања 1999 година..

Пишува: Илија Бошков – крајнички

           Драги пријатели, како што ви ветив, ви го постирам документарецот „Македонскиот Нострадамус Крајнички“ кој го сними и емитуваше Македонска Телевизија. Докуентарецот „Македонскиот Нострадамус Крајнички“ Снимен е 1998 година, режисер беше Аљоша Симјановски. Истата година истиот не може да биде емитуван, бидејќи учествував на парламетарните избори, за влез во парламентот, затоа е емитуван и промивиран во 1999 година. Како гостин во студиото, каде зборував и за настаните што следуваат за 1999 година, каде јасно укажав дека престои интервенцијата на НАТО во СР Југославија. 1999 година престојеа преседателски избори – најавив доаѓање на млада личност на функцијата преседател, индеректно го најавив доаѓањето на покојниот Борис Трајковски кој на 43-44 години стана преседател. Во докумернтарец, заедно со моето гостување при промоцијата, ќе слушнете мои предвидувања, повеќе за мунданата или политичката астрологија.

Документароцот и гостувањето го имам благодарение на мојот пријател Сашо Куковски, кој го замолив да ги сними на неговото видео гостувањето на Македонска Телевизија. Успеав да го подготвам благодарение на фото студиото „ЛИК 2“ кои професинално го снимиа и споиа, бидејќи на видеото имаше реклами и други снимени работи. Од тие причини, воедно ви го препорачувам фото судиото „ЛИК 2“ ако имате потреба за снимање свадби, свечаности, за префрлување од видео на цд, стари спомени да си зачувате. Со ово студио соработувам над 15 години, поради нивниот квалитет и професиналност.

           Се надевам, дека ќе уживате додека го гледате докумнтарецот со мојот настап на Македонска Телевизија.

Споделете
Tweet 20