ЈАЗИЧНИОТ СПОР СО БУГАРИЈА –

Е РЕШЕН 1997 ГОДИНА!

 

Јазичниот спор, што го имаме со Бугарија го решив во 1997 година. Од 1997 до 2007 моето списание “ХОРОСКОП” излегуваше и на Бугарски јазик – го преведуваа и печатеа на Бухарски. Ако преведуваш, признаваш дека не е на твој јазик – дијалектите не се преведуваат!

Споделете
Tweet 20